kvalitetsmöbler

kvalitetsmöbler

hur man känner igen kvalitetsmöbler

Eftersom vi bara visste att det kan vara en skrämmande utmaning att veta vad man ska leta efter när det kommer till att identifiera kvalitetsmöbler, kontaktade vi våra dekoratörer för att dela med sig av deras visdom och berätta om kvalitetsmöbler för att informera konstruktioner och design. Om du inte är säker på vad som definierar välgjorda möbler, är det lättare sagt än gjort att veta vad du ska leta efter när du köper.

För att hjälpa dig att bedöma det billiga mot det hållbara och välgjorda har vi sammanställt en praktisk resursguide som hjälper dig att enkelt identifiera kvalitetsmöbler, precis som våra inredningsdesigners gör för våra kunder från Kalifornien till Chicago och överallt däremellan.

Innan du köper

hur man känner igen kvalitetsmöbler

Innan du börjar leta efter kvalitetsmöbler, fundera över vad du ska använda varje möbel till. Hur mycket nytta kommer det att få, vilken typ av nytta kommer det att få och hur länge ska det pågå. När du väl har dessa väsentligheter i handen är det mycket lättare att bedöma kvaliteten på möblerna du letar efter när du är på jakt.

Se till att du får en garanti eller garanti. Välgjorda möbler bör garanteras i år, inte veckor eller månader. Att ta reda på var man kan köpa kvalitetsmöbler kan vara svårt. Leta därför efter bra garantier och starka kundomdömen.

Se till att avsluta

Guide för kvalitetsmöbler

Var särskilt uppmärksam på finishen om du letar efter kvalitetsmöbler. Finishen på en möbel har stor inverkan på möbelns övergripande utseende. Du vill att möbler ska se välgjorda ut och se ut som den kvalitetsprodukt de är. När du tittar på en lässtol eller en vacker träskänk ska du direkt kunna se att det är en kvalitetsmöbel.

Oavsett om det är fläcken på träet, tyget som används för att stoppa en sittdyna eller det detaljerade arbetet med att skapa ett fantastiskt lådhandtag, ska finishen på din möbel frammana kvalitet.

Känn ditt material

Kvalitetsmöbler köksbord

Att veta vilka material du ska leta efter kan hjälpa dig att få fantastiska resultat när du handlar kvalitetsmöbler. Att veta vilka material som är billiga och vilka som är dyra är ett bra sätt att hitta kvalitetsdelar. Det finns chanser att föremål av låg kvalitet inte är gjorda av högkvalitativa och dyra material som inte hjälper dig på vägen.

Saker som MDF, laminatskiva och mjukt trä används ofta för att göra billiga och billiga möbler. Om något av dessa material dyker upp när du letar efter kvalitetsmöbler, tittar du med största sannolikhet på fel källor. Massivt trä, integrerade skarvar, skruvar och handgjorda funktioner är alla egenskaper du bör leta efter i kvalitetsmöbler.

Prova innan du köper

möbelstolar av hög kvalitet

Prova möblerna som intresserar dig innan du gör ett köp, oavsett om du köper en säng, byrå eller ett set med bord och stolar. Lägg dig ner och rulla på den där härliga sängramen i trä som du har koll på – du kan se om den innehåller för mycket ge eller om det hörs ett olycksbådande knarrande ljud när du provar det. Öppna alla lådor på en byrå du tittade på. Se till att var och en av dem öppnas lätt och var uppmärksam på nivån av hantverk som har lagts ner i dem.

Sitt på stolar för att få en känsla för hur robusta de är och ta dig tid att lyfta och flytta var och en av dem för att få en uppfattning om hur välgjorda de är. Var inte blyg om du letar efter kvalitetsmöbler. Om du ska spendera mycket pengar på något vill du se till att det är byggt för att hålla.

Väg den

möbelidéer av hög kvalitet

Det är intressant att känna tyngden av en möbel. Du kanske tycker att alla kvalitetsmöbler ska vara tunga, men så är det inte nödvändigtvis. Kvalitetsmöbler behöver inte vara tunga, precis som billiga möbler inte behöver vara lätta och tunna. Möbeln av högsta kvalitet är den vikt du förväntar dig. När du tittar på något kan du vanligtvis bedöma hur mycket du förväntar dig att det ska väga när du flyttar eller tar upp det.

Om du tittar på en massiv trälampa och sedan plockar upp den med sådan kraft att du nästan kastar den över rummet, så är det förmodligen inte den bästa kvalitetsmöbeln. Massivt trä är inte lätt och så lätt att plocka upp, och om det är det har du förmodligen stött på något som är av lägre kvalitet och gjort av ett billigare material än du först trodde. Å andra sidan bör kvalitetsmöbler inte heller vara tyngre än du tror – i så fall finns det förmodligen ett billigt material i tillverkningen som inte skulle finnas i ett högre slutstycke.

Är den handgjord?

möbelbord av hög kvalitet

Om någon har förmågan att göra något för hand är kvaliteten på möblerna hög. Mycket tid och ansträngning går åt till att göra något för hand. Så förvänta dig en högre prislapp så att du kan känna dig säker på att du köper kvalitetsmöbler.

Var inte rädd för att fråga om verkstaden och be någon förklara vad de gör, eller prata med ägaren och tillverkaren om delarna och deras vision. Det är bra att veta var dina kvalitetsmöbler kommer ifrån när du spenderar mycket pengar på dem.

Tänk på antikviteter

kvalitets möbelsoffa

Ett säkert sätt att få tag på välgjorda möbler är att leta efter antikviteter och vintagepärlor. Besök antikaffärer och försäljare för att hitta vintagepjäser som säkerställer att du väljer kvalitetsmöbler. Du vet att när du köper antikviteter får du kvalitetsmöbler eftersom de redan har bestått tidens tand.

En välgjord möbel skulle inte hålla i 65 år om den inte var tillverkad på rätt sätt. Om du vet vad du letar efter kan du till och med köpa billiga kvalitetsmöbler medan du letar efter antikviteter. Alla har inte ett öga för antikviteter, så de kanske inte känner till kvaliteten på möbler de äger. Håll utkik efter riktiga stölder.

Titta på bygget

Kvalitetsmöbler matsal

Konstruktion är viktigt när det kommer till kvaliteten på möbler. När du ser att kvalitetsmaterial används ska du också kunna se en gedigen och genomtänkt konstruktion, utan hörnskurna. Klammer och spik är ett måste för kvalitetsmöbler – möbler av bästa kvalitet limmas ihop med skruvar och pluggar (lim kan användas, men endast som ett komplement) – hörn ska förstärkas och fogarna ska vara välgjorda och starka.

Om du kan se alla skarvar och springor och se lim läcka däremellan, då vet du att du letar efter billiga kvalitetsmöbler.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *