Lägg till färgklickar i ditt hem

Lägg till färgklickar i ditt hem

Inkorporera konst för att lägga till färgklickar till ditt hem

Vilken bra designer som helst kommer att berätta att en neutral palett kan vara en bra bakgrund för att skapa en välutvecklad interiör. Ett fantastiskt sätt att få lite stilistisk sammanhållning till ditt hem är genom att köpa neutral inredning. Under de senaste åren har detta designtema lyfts fram i trendiga färger. Solbrända, olika nyanser av grått och flera nyanser av vitt var de chica tonerna som man måste ha. Dock, ”I år har vi sett en tydlig övergång från neutral inredning, mot ljusa, djärva och färgglada nyanserSean Juneja, VD för Decor Aid. Att införliva djärva färger i ditt utrymme kommer inte bara att lysa upp utrymmet, utan kommer att ingjuta en känsla av förnyelse och energi.

Förnya ditt hems design och håll dig på trenden genom att introducera färgklickar. Var noga med att inte begå överskottsfärg. Denna designteknik handlar om att använda precis rätt mängd färg för att komplettera ditt utrymme. Alla har inte tid och resurser att utforska hur man framgångsrikt kan integrera färg i sin heminredning. Så vi bad våra inredningsarkitekter att dela med sig av sina expertråd om hur man använder färgstänk i dina rum.

Måla insidan av bokhyllor

    Måla på bokhyllor för att lägga till färgklickar till ditt hem

Tillräckligt subtil för att inte övermanna och övermanna ditt rums nuvarande färgschema. Precis som att modigt måla insidan av dina bokhyllor är ett bra sätt att liva upp ett av dina rum utan att överskugga den andra inredningen. Det här designtipset är för dig som vill prova en ny färg men inte vill satsa på att måla ett helt rum eller vägg i en ny nyans.

”Om du bara målar kanterna på hyllorna ser det mer subtilt ut. Båda alternativen lockar besökare och ger en känsla av nyhet till ditt hem när det behöver frisk luft. ” David G.

Om du inte har en bokhylla i rummet du designar kan du alltid testa att måla rummets dörrar och fönsterkarmar. Ett annat alternativ är det omvända: måla dina hyllor grå och kombinera dem med färgglada möbler.

Soffa, stolar & matsalsstolar

gul fåtölj för att lägga till en färgklick till ditt hem

Så att införliva konstverk, accentväggar och målning är ett bra sätt att lägga till färgklickar. Det är dock inte alla som vill måla. Varför inte uppgradera din soffa eller matsalsstolar? Att kläda en soffa i rika tyger eller en soffa med ljusa och eleganta mönster kommer också att lägga till en pop av färg. Ett mer prisvärt tillvägagångssätt är att lägga till färgglada fåtöljer som ger en snygg, kontrasterande komplimang.

”Jag uppmuntrar alla mina kunder att ha kul med att designa ett rum i sitt hem. Jag säger också till dem att inte vara rädda för att lägga till bitar som de tycker inte passar med deras neutrala inredning. ” Nicolle N förklarade.

Om du vill göra om din matsal bör du använda stolar i olika färger. Statementfärger som gult lyser i kombination med en neutral inredning. När du designar ett rum, glöm inte att kontrasterande djärvt och neutralt är precis vad du behöver för att fullborda utseendet på ditt hem.

Små men kraftfulla accenter

Lägg till färgglada accenter för att lägga till färgklickar till ditt hem

”Jag har upptäckt att kunder som är ovilliga att byta är mer villiga att använda djärvare design när de presenteras i form av mindre detaljer som filtar, kuddar och vaser.” Designern Ali avslöjar.

Accentkuddar är idealiska för dem som är osäkra på vilken djärv färg som fungerar bäst för dem. Du kan prova apelsiner, blå och andra djärva nyanser tills du hittar den perfekta färgen.

Se till att du använder flera örngott. På så sätt kan du enkelt byta färg om du inte har bestämt dig för en specifik färg. Mindre accentbitar lägger till färger, som är exempel på rätt mängd färg som behövs för att få ett rum att kännas förnyat och fräscht. Som många andra knep som nämnts är detta också ett bra sätt att införliva din personlighet i ditt utrymme.

galleri bakgrund

Galleribakgrund för att lägga till färgklickar till ditt hem

Om du redan har ett konstgalleri i ditt hem eller planerar att lägga till ett, vet att detta är ett utmärkt tillfälle att lägga till en touch av färg till ditt rum. Statement blues, tonala röda och uppfriskande apelsiner är nyanser som skulle skapa en lysande galleribakgrund.

En accentvägg är ett bra sätt att kombinera med konst för att skapa en samlingspunkt i vilket rum som helst. Du kommer att se hur pigmenteringen i väggfärgen kommer att ge färgen liv i din konst.Designer i Kimberly P.

Med andra ord, att måla en galleribakgrund i livfulla färger kommer att bidra till att skapa en iögonfallande kontaktpunkt. Neutrala färger som grått och elfenben skulle inte uppnå samma effekt, vilket resulterar i en matt accentvägg.

Måla dörrar eller fönsterkarmar eller trimma

Måla dörrarna för att sätta färg på ditt hem

När du målar dina dörrar, fönsterkarmar och dekorationer kan du lägga till en djärvare färg som röd i precis rätt mängd. Detta trick säkerställer att det tidigare färgschemat kompletteras och inte överskuggas.

”Att måla fönsterkarmar och trimma dem i ljusa och luftiga färger drar blickarna till det naturliga ljuset. Jag använder detta designtrick när jag designar ett litet rum eftersom det hjälper rummet att se mer expansivt och rymligt ut än en svalare nyans. ” Maria T deklarerade.

Att måla dörrar och fönsterkarmar i ditt hem ger inte bara en välbehövlig färg, utan är också ett knep som många designers använder för att införliva karaktär i sina kunders hem. Ingen vill måla om något de nyss målat, men om du inte gillar färgen har du bara ram eller panel att måla om istället för att måla om fyra väggar.

Måla dina köksskåp

Måla köksskåp för att lägga till färgklickar till ditt hem

Före början av 2018 förutspådde de flesta designers slutet på neutral färgdominans, vilket innebär att många skulle ta farväl av det klassiska, traditionella, helvita köket. Att inreda med ljusare färger är en utmärkt inredningsidé för den som vill få ett rum att poppa upp med färg. Ett bra ställe att lägga till djärvare färger till ditt tidigare helt vita kök är i skåpen.

Du behöver inte oroa dig för färgkrockar eftersom livfulla nyanser som lila eller marmelad ser bra ut med befintliga nyanser och material som redan finns i ditt utrymme. V eller tonala röda färger kompletterar subtilt olika nyanser av trä, rostfritt stål och andra blandade metaller, och stenar som kvarts och granit.

Bild via: BHG

innefatta konst

Inkorporera konst för att lägga till färgklickar till ditt hem

Att införliva din konst i ditt hem kan vara en skrämmande uppgift för vissa, men det behöver inte vara det, och det är värt att prova eftersom de delar du kurerar kan förvandla ett utrymme och ge det den färg som det saknades. Du behöver inte oroa dig för vilken typ av konst som passar dig, besök gallerier och välj ett färgstarkt föremål som talar till dig mest när du handlar. De kommer att lägga till en touch av färg och personlighet.

”Färgglada konstverk har en djärv design och kommer att skapa en djärv kontrast varje gång. Jag köper alltid konst till mina kunder när jag arbetar med ett utrymme som tidigare designats med en neutral palett. Konst är det perfekta sättet att införliva vackra nyanser i ditt annars neutrala utrymme. ” tillägger Pamela S.

Check Also

Moderna ljusmakare

Om det finns en enda inredning som omedelbart kan förändra utseendet på ett rum, är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *