Lantliga vardagsrumsidéer

Lantliga vardagsrumsidéer

LANDSKAPSIDÉER – Livet på landet ger oss en nostalgisk känsla som kan göra oss varma och bekväma. När vi reser tillbaka i tiden kan vi återkalla glada minnen. Samtidigt utmanar detta oss att skapa en glad ton i vårt dagliga liv.

Du behöver inte bo på landsbygden för att njuta av den lantliga atmosfären. Stora eller små storlekar är inte ett problem om du vill tillämpa inredningen av ett lantligt vardagsrum. Detta fungerar som ett enkelt sätt att tända landtonen för hemmet.

Prova ett av lantliga vardagsrumstips för varje rum du har:

Vanliga lantliga vardagsrumsidéer

Vanliga lantliga vardagsrumsidéer

Förvandla ditt medelstora rum till ett enkelt lantligt vardagsrum som det här. Denna idé kräver att du väljer möbler och prydnadsföremål som uppfyller de grundläggande behoven i rummet. Klassisk och stor fåtölj med blåmönstrad matta ger ett starkt countryläge.

Antika träbord och skrivbord erbjuder en gammaldags stil. Den hängande spegeln med fast spis ger atmosfären en speciell touch. Beige gardiner som matchar beige väggar ger en mjuk och levande touch. Trägolv förstärker känslan av komfort som redan fyller vardagsrummet.

Rymliga lantliga vardagsrumsidéer

Rymliga lantliga vardagsrumsidéer

Med fönsterruta och/eller skjutdörrar i glas kan ditt lantliga vardagsrum ge en rymlig känsla. Njut av en mysig ton tack vare de stora, supermjuka fåtöljen med linjemönster så långt dina ögon kan se vad som händer utanför vardagsrummet.

Trägolv med en fyrkantig mjuk madrass i mitten av rummet ger värme. En vitmålad öppen spis med panelväggar ger en stark känsla av ett lantligt vardagsrum.

Fasta stora bokhyllor ger en typisk lantlig läsesal som vi mest hittar på 18-taletth Århundradets Storbritannien. Den andra lantliga vardagsrumsidén är lämplig för medelstora rum.

Lantläsande vardagsrumsidéer

Lantlig läsning och vardagsrumsidéer

Även om denna tredje idé inte producerar stora, klassiska soffor och fåtöljer. Här finns den lantliga vardagsrumstonen bevarad. Detta tack vare de gulmålade väggarna med massiva träbokhyllor från topp till botten.

Att fylla ett vardagsrum med den här typen av bibliotek finns mest på 1700-taletth eller 19th Århundradets Storbritannien. Dessutom förstärker användningen av antika trämaterial för skåpet och stolen den åldrade tonen och ger värme.

En annan betydande åldrad look är det polerade trägolvet. Stora fönster gör att din lässtund känns rymlig.

Lantliga vardagsrumsidéer för trånga utrymmen

Lantliga vardagsrumsidéer för trånga utrymmen

Vill du tillämpa lantliga vardagsrumsidéer men tvivlar på att de kommer att fungera bäst på grund av utrymmesbegränsningar? Du kan dock implementera koncepten.

Ta med möbelstil och material som präglar det lantliga vardagsrummet. Lägg på trägolv och grå panelväggar i förväg. Gungstol i teak från bilden ger en robust traditionell touch.

Gör stora träfönster kopplade till ett träskåp och kamin. Du behöver inte lägga till en vintagesoffa som ovan. Ställ in den moderna soffan som passar bra till den röda mattan.

Vackra lantliga vardagsrumsidéer

Vackra lantliga vardagsrumsidéer

Det femte tipset liknar det andra, men det förra ger oss ett tydligt koncept med några väsentliga element. Krämiga och stora fåtöljer kommer utan tvekan att ge tonen i ett lantligt vardagsrum.

En kombination av vitt och grått för väggarna är vanligt i denna vardagsrumsdesign. Ugn och trägolv är andra oumbärliga element för denna modellering. Även om dessa kommer att räcka för ett blygsamt lantligt vardagsrum, överväg den stora röda mattan.

Dekorationen ger på något sätt rummet ett elegant läge som enkelt ger det liv.

Rent skurna lantliga vardagsrumsidéer

Tydliga idéer för lantliga vardagsrum

Tydliga vardagsrumsidéer ser ut som minimalistisk rumsstil. Väggar målade vita med upphöjda persienner introducerar initialt konceptet. Som minimalism brukar antyda rekommenderas färre element.

Därför räcker det med en stor grå fåtölj med en blygsam soffa för sittande. Istället för TV:n väljer du träpianot bredvid härden. De två ger en solid traditionell känsla till vardagsrummet.

Pendellampan med en klassisk look och den antika tekanna som dekoration perfektar det enkla rummet. Du kan sätta små silverföremål på härden för att få rummet att se ålderdomligt ut.

Skogsinspirerat lantligt vardagsrum

Skogsinspirerat lantligt vardagsrum

Du kan inte bara bo på landet utan du kan också välja ett skogsinspirerat läge. Detta gör ditt lantliga vardagsrumskoncept mycket miljövänligt, och stockar och stenar utgör grunden för rummet.

Använd stockarna som tak och en del av rummets väggar. Trä används som material för fönster, dörrar och trappor. Urvalet visar hur kallt vardagsrummet känns då du kan minimera användningen av luftkonditionering under dagen.

Stenar är ryggraden i kaminen. Du kan tända den för att lysa upp rummet. Även här sparar du el till rumsuppvärmning vintertid. Se hur detta koncept stöder Go Green-kampanjen?

Mångsidigt lantligt vardagsrumskoncept

Lantliga vardagsrumsidéer att kopiera 1

Ett lantligt vardagsrum begränsar inte alltid ditt artikelnummer och layout. Fyll gärna utrymmet med saker som kan fräscha upp ditt sinne och få dig att känna dig som hemma. Med vid vy, som visas på bilden, kan du placera växter som förfriskningar.

Ett vackert antikt skrivbord i trä, spis och trägolv ger rummet en rustik ton. Placera stora fåtöljer med den gråmönstrade mattan för att göra vardagsrumskonceptet djärvare.

De färgglada gardinerna för fönstren och glasdörrarna bidrar till vintagelooken. Utrymmet är ett perfekt exempel på kombinationen av lantliga och gröna inslag.

Glittrande lantlig vardagsrumsdesign

Glittrande lantlig vardagsrumsdesign

Den nionde delen av de övergripande idéerna för vardagsrummet på landet betonar eleganta möbler och inventarier. Ljusa färger för taket och väggarna på varje fontän bidrar till det övergripande konceptet.

Lek med vitt, gult och polerat trä för tak, vägg och golv. Vedspis, skåp och transparent skåp ger en stark gammal ton. För att få rummet att se blankt ut placerar du ljus, keramik och ett fint glas som dekoration.

Lantligt minivardagsrum

Country mini vardagsrum

Välj en lång träbänk och kombinera den med en färgglad enkel soffa, som visas här. Lägg kakel för att ersätta trägolv. De två kan skapa en traditionell nyans. Den starka lantliga looken kommer från härden med en vacker lampa som hänger i en lång träpinne.

De putsade oavslutade tegelstenarna som bakgrund i rummet ger på något sätt fina gamla grundläggande.

Förhoppningsvis kan de 10 lantliga vardagsrumsidéerna få fram din bästa fantasi i denna modellering. Kolla också in dessa rustika vardagsrumsidéer för mer inspiration.

Check Also

Köksfönsteridéer

IDÉER FÖR KÖKSFÖNSTER – Ventilation är ett måste för din köksinställning. Ett köksfönster och köksdörr …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *