Litet vardagsrumsidéer

Litet vardagsrumsidéer

små vardagsrum idéer

Letar du efter små vardagsrumsidéer för ditt hem men vet inte var du ska börja? Eftersom vi visste att det kan vara en omöjlig uppgift att få ett litet utrymme att se större ut än det är, tog vi kontakt med våra inredningsarkitekter för att dela med oss ​​av briljanta idéer för att hjälpa ditt lilla vardagsrumsinredning att få stor inverkan.

Spiegel

litet vardagsrum idéer inredning

Speglar är bra för att lura dina ögon och är en av de bästa små vardagsrumsidéerna som också är prisvärda och lätta att köpa. Speglar kan lägga till djup och dimension till ett litet vardagsrumsdesign där det inte fanns tidigare. Detta gör att det känns rymligare och när det placeras bakom ljuskällor blir rummet ljusare genom att reflektera ljuset.

Ett ljust och ljust rum känns alltid större än ett mörkt och trist. Placera speglarna mittemot fönstren för att reflektera både det naturliga ljuset och utsikten, så att det nästan ser ut som om det finns ett annat fönster.

vertikalt utrymme

små vardagsrum dekoration idéer

En intressant armatur drar blickarna upp i taket för att påminna dig om hela utrymmet ovanför dig – ett smart knep för smarta vardagsrumsinredningar. Även om du kanske inte har ett stort utrymme, kan användning av vertikalt utrymme göra stor skillnad med smarta vardagsrumsinredningsidéer. För att lägga till höjd till ditt utrymme, istället för traditionella platsbesparande persienner, överväg att använda snygga gardiner från golv till tak för extra dramatik. Att visa din konst vertikalt, plus en annan smart lösning som en gallerivägg, lägg till dramatik.

Visa konst uppåt istället för utåt för att skapa en dynamisk gallerivägg. Genom att sprida din konst på längden över ett rum kan du stänga det och föra ihop väggarna samtidigt som rummet känns mycket mindre. Att visa din konst som gör det mesta av ditt vertikala utrymme har precis motsatt effekt för att dekorera ett litet vardagsrum. Nedre möbler kan också framhäva vertikal rymd – välj soffor och stolar med lägre rygg.

Designa ditt tak

litet vardagsrum idéer växter

Använd det döda utrymmet för att hänga i taket så mycket som möjligt. Filtar glöms ofta bort när det kommer till förvaring och det finns mycket att göra för att dra nytta av detta tomrum. Häng upp planteringskärl i taket för att undvika slöseri med stora krukor på golvet.

neutrala färger

smarta små vardagsrumsidéer

Ljusa och neutrala färger håller ett rum fräscht och känns rymligt och är ett bra val när det kommer till små vardagsrumsinredningsidéer. Använd ljusa färger genomgående för att få den att kännas större. Från väggar till golv till klädsel och stoppade möbler, ju lättare desto bättre.

Väggarna smälter in i ditt lilla vardagsrumsdesign, vilket gör att utrymmet känns mer expansivt eftersom det gör det svårare att se var en vägg slutar och en annan börjar. Om du känner dig djärv, gå helt vit med dessa små vardagsrumsidéer. Vita golv, vita väggar, vita möbler – vita överallt… Den här looken kommer säkerligen att förbättra designen av ditt lilla vardagsrum.

markens synlighet

litet vardagsrum idéer golv

Ju mer golvyta du kan se, desto större kommer ditt rum att se ut. Det finns flera sätt att uppnå detta. Se till att du inte har fler möbler än du behöver. När ditt rum är trångt ser det trångt och rörigt ut, vilket gör att även de största rummen ser mindre ut när det kommer till vardagsrumsinredningsidéer.

Om möjligt, välj glas. Genom att välja ett glasbord kan du se igenom det, vilket betyder att det inte stänger den delen av ditt lilla vardagsrumsdesign. Eftersom du kan se igenom dem kommer du att lura ögat att tro att det finns mer golvyta tillgängligt.

Lätt möbel

litet vardagsrum idéer möbler

Välj möbler med smala ben; Att välja möbler med tunnare ben gör att ett föremål känns lättare, tar mindre visuellt utrymme i ditt rum och låter dig se mer golv under, vilket gör att ditt lilla utrymme ser större ut.

Tänk stativgolvlampor, stolar och armlösa soffor – du kommer att bli förvånad över vilken skillnad de kan göra i små vardagsrumsinteriörer. Ju mindre störande dina möbler är, desto bättre med små vardagsrumsinredning.

Omfamna komfort

mysiga små vardagsrumsidéer

Hur man dekorerar ett litet vardagsrum? Om ditt vardagsrum verkligen är utmanande och ingen mängd små vardagsrumsidéer får det att verka större, äg det. Omfamna det och arbeta med hur läckert det är samtidigt som du håller det supermysigt och välutrustat. Introducera lekfulla element som en färgglad matta eller grafiska kuddar för ditt lilla vardagsrum.

Ett knep för att få ett rum att se större ut är att hålla ögat i rörelse hela tiden. När det inte finns något att förbinda sig till, finns det ingen tid att stanna upp och inse hur lite utrymme egentligen är. Var modig och släng massor av mönster och färg i mixen för att hålla ögonen i rummet.

Stora mattor

små vardagsrum idéer att prova

Att använda en stor matta i ett litet utrymme kan överraskande nog få ett rum att kännas mycket större. Att ha en liten matta kommer att bryta upp golvytan, vilket gör att rummet känns mindre.

En större matta har inte den visuella störningen, vilket innebär att ditt utrymme kommer att kännas rymligare, även om mönstret på din matta är djärvt.

Förstora

inspirerande små vardagsrumsidéer

Att inreda med massor av små bitar på ett litet utrymme är inte att dekorera ett litet vardagsrum. Små föremål kan få ett litet utrymme att kännas ännu mindre. Var inte rädd för att inkludera större föremål i din lilla vardagsrumsinredning eftersom de också kommer att hålla utrymmet från att kännas rörigt.

Ha två stora stolar istället för fyra mindre, eller ett stort, lågt soffbord istället för en blandning av små sidobord i ditt lilla vardagsrumsdesign.

mångsidiga möbler

Små multifunktionella vardagsrumsidéer

Om du har ont om utrymme, investera i mångsidiga möbler. Oavsett om det är ett skrivbord som fungerar som ett matbord eller en matta som fungerar som en lekplats för barnen. Kanske ett soffbord med förvaringsutrymme för böcker, filtar och annat du inte alltid behöver.

Vad sägs om en konstnärlig hyllenhet för små vardagsrumsinredningsidéer som ser vackra ut och ger lite välbehövligt förvaringsutrymme? Allt du behöver göra är att visa dina samlarföremål och minnessaker på ett genomtänkt och stiliserat sätt. Det finns många möbler på marknaden som kan tjäna mer än ett syfte i ett litet bostadsutrymme – du behöver bara tänka utanför boxen.

Rikta in den

minimalt med små vardagsrumsidéer

Att välja linjära mönster kan ge dig välbehövlig struktur på ett litet utrymme och skapa en illusion av ökad längd eller bredd beroende på hur dina linjer flyter.

Detta kan vara subtilt eller djärvt – du kan ha en ljusgrå och vit randig soffa eller gå djärv med en svart och vit randig matta. Du kan till och med välja randig tapet för att utöka detta trick till dina väggar i ditt lilla vardagsrums inredning.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *