Lysa upp mörkt rum

Lysa upp mörkt rum

Belysning är inte bara en viktig del av din hemdesign. Det är en viktig del av att hålla sig frisk, och mängden naturligt solljus vi får direkt påverkar vårt välbefinnande. Så om ditt hem har ont om utrymme för naturligt ljus, tillåt det inte. Våra expertdesigners har dessa tips för att lysa upp ett mörkt rum.

måla väggar

ljusa upp mörka rumsfärger

När du försöker lysa upp ditt rum bör det första steget vara att måla om dina väggar. Och att måla om dina väggar behöver inte betyda ett helt vitt utseende. Ljusgrå och blå med satinfinish är bra alternativ för att lysa upp ditt utrymme. Kolla in vilken skillnad ett nytt lager färg har gjort i denna luftiga urbana tillflyktsort.

Möbel med låg profil

Lysa upp mörka möbler med mörkt rum

De flesta tror inte att möbler kan lysa upp ett rum, men det kan det absolut. I detta familjehem i Upper West Side blockerade stora bruna mockasoffor mycket potentiellt ljus. Så vi bytte ut dem mot gråa soffor med lägre profil av Edward Ferrell + Lewis Mittman för att låta ljus komma in i rummet.

Ren fönsterbehandlingar

skira mörkt rum skira gardiner

Vi älskar tjocka, högkvalitativa vinterfönsterbehandlingar. De håller kylan ute och håller ditt hus varmt. Men när vädret blir bättre, överväg bara alternativ. De släpper in mer ljus och ger ditt utrymme en lätt och luftig känsla. I detta höghus installerade vi skira fönsterbehandlingar för att få utrymmet att kännas ljust och luftigt.

Stora lampor

lysa upp mörka rumsbelysning

Om en del av ditt hem inte har ett fönster bör du överväga olika belysningsalternativ. Större lampor passar bäst för kvadratiska och symmetriska rum med lite ljus. Till denna fyrkantiga, fönsterlösa foajé valde vi ljusa guldtapeter som reflekterar en stor, ljusavstötande armatur.

spårbelysning

Ljus upp spårbelysningen i mörkt rum

För trångare utrymmen som korridorer, överväg spårbelysning. Det är ett bra sätt att lysa upp ditt utrymme, och det kan också vara ett effektivt sätt att lyfta fram din konst. Kolla in hur vi använde spårbelysning i detta hem i Upper West Side.

Riv en vägg

Ljusa upp mörka rum riva ner väggar

Om du verkligen behöver ett ljusare utrymme, överväg att riva en av dina väggar. Det är en drastisk åtgärd, men definitivt en effektiv sådan. Detta ger ditt utrymme en öppnare planlösning och lyser upp ditt hem avsevärt. I detta hem i New Jersey slet vi ner några väggar för ett luftigt, vidöppet kockkök.

Högblanka tyger

Lysa upp mörka rum med hög glans

Ett av de enklaste sätten att lysa upp ditt utrymme är att välja högblanka tyger och material. För att detta fönsterlösa bibliotek inte ska kännas som en cell installerade vi ett guldtak och klädda röda sammetsstolar med hög glans.

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *