Lyxiga vardagsrumsidéer

Lyxiga vardagsrumsidéer

Lyxiga designidéer för vardagsrum

Eftersom det finns något att säga om ett välbedömt, välutrustat upphöjt vardagsrum eller allrum, letar vi efter enkla metoder för att förbättra ett av de mest använda utrymmena i ditt hem. Lyxig inredning av vardagsrum handlar dock inte alltid om att investera i de dyraste sakerna.

Det är definitivt möjligt att få ditt vardagsrum att se lyxigare ut utan att spendera en förmögenhet. Som en central del av ditt hem och ofta det första besökarna ser, bör ditt vardagsrum spegla din egen smak och personlighet. Våra inredningsexperter på Décor Aid är här för att komma med hemdesignidéer som kan hjälpa dig att få ditt utrymme att se lyxigare ut på en budget – direkt.

Introducera oväntade textilier

Lyxiga vardagsrumsidéer

Ett enkelt sätt att förvandla utseendet på ditt vardagsrum är att dekorera det med intressanta textilier via färgglada vintagemattor, mattor, kuddar, kuddar och mer. Och du behöver inte spendera hundratals dollar på snygga textilier. Bläddra på loppmarknader och vintagebutiker och se om du kan köpa en antik turkisk matta som säljs till ett fyndpris eller begagnade vintagemattor som fortfarande är i utmärkt skick.

Se till att när du väljer en huvudtextil som en statement-matta passar den ihop med det övergripande utseendet och färgschemat för din inredning. Välj stycken med ett ovanligt och intressant tryck. På så sätt kommer den ovanliga designen av textilierna att lägga till ett unikt element till ditt utrymme, vilket gör att det känns mer personligt och lyxigt. Du kan också förhöja mysigheten i ditt vardagsrum genom att kasta en livfull texturerad kasta över en soffa eller stol.

Ta med skulpturala extramaterial

lyxig inredning av vardagsrummet

För att få ditt rum att se lyxigare ut, överväg att lägga till texturelement till ditt vardagsrums interiör. Istället för de vanliga cirkulära formerna eller raka linjerna, leta efter möbler med en oväntad siluett, eller efter bitar med intressanta former eller designkvaliteter. Tänk på form som ett nyckelelement i lyxiga vardagsrumsinredningar eftersom det kan ha en djupgående effekt på det undermedvetna. Inför därför intressanta skulpturala föremål i ditt vardagsrum, även i små doser.

Decor Aids inredningsarkitekter rekommenderar att du mäter upp ditt vardagsrum. Om du bara märker raka linjer och fyrkantiga kanter, överväg att införliva rundade och organiska skulpturer i ditt vardagsrum. De rekommenderar också att undvika ett försiktigt tillvägagångssätt för att experimentera med intressanta former i allmänhet, eftersom de också stimulerar ögats visuella intresse att fokusera på vilken lyxig vardagsrumsidé som helst.

När du tänker på skulpturala former är möjligheterna oändliga, från rundade stolar till cirkulära taklampor till abstrakta konstföremål. Möjligheterna är oändliga.

Göm din TV

Lyxig vardagsrumsinredning

Bläddra i valfri katalog eller webbplats med dagens lyxiga moderna vardagsrum och du kommer snabbt att upptäcka att de flesta av dem har få eller inga apparater – inklusive tv-apparater. Till att börja med är även de minsta platta skärmarna ett slöseri med designfastigheter när de är avstängda, och för det andra, även om de kan vara väsentliga, går det inte att förneka att de är ett öga. Om du inte gillar tanken på att ta bort din TV, försök att åtminstone dölja den, eftersom ingenting förtar känslan av sofistikering i ett vardagsrum än att ha en massiv TV i mitten.

Använd smarta metoder för att dölja din TV från spegeldörrar som kan hjälpa till att dölja den och skjutbara väggpaneler. Men om din budget inte sträcker sig kan du visuellt minimera din TV:s närvaro genom att utveckla ett konstarrangemang eller gallerivägg runt den. Även om detta inte helt får din TV att försvinna, smälter den sömlöst med konstverket bakom den och distraherar ögat. Se till att du inte bara gömmer din TV, utan också gömmer de irriterande kablar och kablar som kan få ditt vardagsrum att se drastiskt slarvigt ut.

Välj en väggdekor i stort format

modernt vardagsrum inredningskonst

Att hänga storskalig väggdekor är en av de bästa designidéerna för vardagsrummet för att få ditt utrymme att se lyxigt ut, speciellt om du har en budget eller har utmaningar att lägga till dekorativa detaljer till konversationen. För detta lyxiga nyckelord för vardagsrumsinredning är det bästa tillvägagångssättet att skapa en kontaktpunkt som kommer att lägga till en wow-faktor till ditt vardagsrum genom att hänga upp ett överdimensionerat stycke uttrycksfull och vackert inramad konst. Det finns massor av överdimensionerade väggkonstverk som passar även den lägsta budgeten och kommer att höja alla utrymmen och lägga till en känsla av enkel sofistikering.

När vi letar efter överdimensionerad väggkonst rekommenderar våra inredningsarkitekter att leta efter delar med chic och slagkraftig design som kommer att vända huvudena och starta konversationer. För att spara pengar på denna lyxiga vardagsrumsidé, håll ett öga på lokala basarer, loppmarknader och secondhandbutiker. Leta efter stora konstverk som säljs till mycket rimliga priser. Om du är tillräckligt konstnärlig kan du skapa din egen unika överdimensionerade målning. Det är också ett bra sätt att lägga till din egen personlighet till din vardagsrumsinredning.

Lek med mixar

eklektisk vardagsrumsinredning

Det är roligt att leka med sammanställningar av textur, färg och form för att skapa den önskade effekten för ditt utrymme. När det är bra gjort är att blanda olika material och texturer en av de bästa designidéerna för vardagsrummet för att få ditt utrymme att se elegant och sofistikerat ut. Prova att blanda glas, trä, läder och metaller tillsammans med en mängd olika textilier och andra dekorativa föremål för att skapa en dynamisk och inbjudande look för ditt vardagsrum.

Även om en skiktad och genomtänkt blandning av texturer kan få ditt vardagsrum att se lyxigt ut, bör du vara försiktig när du införlivar olika dynamiska element i din vardagsrumsinredning. Se till att du noggrant väljer varje del och material med ett arbetat öga, försök att få varje del att fungera tillsammans och komplettera varandras färg och design. Annars kan ditt vardagsrum se rörigt ut, vilket helt motverkar syftet med att skapa en lyxig vardagsrumsinredning. Till exempel kan du kombinera mjukheten hos sammetsklädsel med den korniga jordnära strukturen hos ett soffbord i trä. Genom att spela texturer mot varandra skapar du en känsla av djup i din inredning som frammanar en briljant redigerad, varierad mix.

Se arvegods

hur man inreder ett modernt vardagsrum

Ingenting tillför en känsla av lyx till ett rum som en vacker, sällsynt antikvitet. Dessa fynd har ofta en patina som ingen modern möbelmakare kan reproducera, inte ens hos din favoritmöbelaffär. Och återigen, det här är ytterligare ett föremål där du egentligen inte behöver spendera en förmögenhet på denna inredningsidé. Ett enkelt, effektivt knep är att handla i en secondhand- eller lågprisbutik för varor som ser ut som om du hämtat dem i en vintagebutik i Paris.

Stora hemtillbehör som överdimensionerade speglar och skrymmande lampor är bra, men några små tillbehör kommer att göra susen också. Om du har tålamod nog bör du kunna hitta små antika lådor, vintage lampetter och antika tavelramar på vintage hangouts. Enligt våra experter på inredningsdesigner borde allt som utstrålar vintagestil göra underverk. Så håll utkik efter dessa loppmarknader eftersom du kanske hittar något att inkorporera i din lyxiga vardagsrumsinredning.

håll det enkelt

Skandinavisk vardagsrumsinredning

Kom ihåg att ett trångt och överdrivet utrymme är allt annat än lyxigt. När det kommer till designidéer för bostadsutrymmen är det sista du vill hitta ett utrymme som ser rörigt och oorganiserat ut. Försök därför att förenkla allt när du inreder ditt utrymme.

Krymp din inredning och ta bort onödiga föremål samtidigt som du redigerar noggrant. Behåll de bitar som har sentimentalt värde eller som väcker speciella minnen. Och kom ihåg att ett välorganiserat och förenklat bostadsutrymme ger en lyxig vardagsrumsinredning.

Uppdatera din belysning

moderna belysningsidéer för vardagsrumsinredning

Lägg till en känsla av lätthet med en mängd olika belysningsarmaturer och ljus som ger olika toner av ljus till ett rum för det ultimata inom lyxiga vardagsrumsdesignidéer.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *