Mångsidig inredning

Mångsidig inredning

mångsidig inredning

Eftersom vi nästan alla är trötta på minimalismens maskulinitet och skarpa kyla vid det här laget, dras vårt team av inredningsdesigners till friheten med en mer eklektisk inredningsdesign, eller åtminstone en varmare minimalism.

Vi vände oss till inredningsarkitekter på Décor Aid för att ta itu med vanliga misstag när det gäller att lösa ofta överväldigande, mångfacetterade inredningsutmaningar och undvika vanliga kostsamma misstag i hur en 90-talslägenhet ser ut vänner.

Layout är nyckeln

modern eklektisk inredning från Memphis

För att få ihop en eklektisk blandning rekommenderar våra inredningsarkitekter att börja med grunden till ett rum, precis som du skulle göra med vilken inredningsstil som helst. Svårare att uppnå, det är alltför vanligt att man fastnar i en förvirrande orolig blandning av element när man försöker hitta en modern hand i eklektisk stil.

Innan du börjar, se över alla nyckelmöbler du vill se i rummet och fundera noga på var du ska placera dem, eftersom detta hjälper dig att noggrant bedöma det extra utrymmet du har för nya fynd och säkerställa att utrymmet förblir bekvämt och välkomnande .

Testa dina gränser

mångsidiga inredningsidéer

Eftersom eklektisk stil handlar om att kombinera element med vilda variationer, utmana dina estetiska gränser genom att ta in oväntade fynd som till och med kan överraska dig, eftersom det här är en inredningsriktning som handlar om sofistikerat nöje och skapar ett helt unikt utrymme som inte liknar någon annan .

Var öppen sinnad

moderner antiker eklektischer Möbelmix

Eftersom eklektisk inredning handlar om att experimentera med en mix och match-filosofi som kombinerar olika kontrasterande element, håll ett öppet sinne för möjligheterna och ta inte förhastade beslut. När ett rum är fyllt med möbler kan du verkligen överblicka mixen och se vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Genom att begränsa mer radikala uttalanden till tillbehör som plagg, konstverk, mattor och dekorativa föremål gör det mycket lättare att byta ut bitar för att hitta en balans som du gillar.

Håll balansen

mångsidiga tips för inredning

Även om andan av eklektisk inredning är unik i sig, är det lätt att bli överväldigad av estetikens frihet och oändliga möjligheter.

För att undvika en slumpmässig känsla bör balans, symmetri och sammanhållning vara en röd tråd mellan varje anläggning och påstående du väljer, även om fynden kommer från olika tidsepoker och designrörelser. Vi rekommenderar att du sätter en gräns för hur många olika element i ditt hem som kan kännas helt rätt så att redigeringen förblir skiktad men ändå tät.

Välj en kärnnyans

mångsidig guide till inredning

Att välja en kortfattad huvudfärg som utgångspunkt gör det mycket lättare att mixa och matcha de olika elementen du stöter på samtidigt som du använder den som en fokuspunkt när du överväger att lägga till nya element i ditt hem.

För att undvika förvirrande färgalternativ, lita på dina instinkter i ditt utrymme eftersom du redan borde ha ett snabbt grepp om hur naturligt och artificiellt ljus kommer från dem och vilka nyanser som kommer att göra ditt utrymme större och luftigare.

Ha allt till hands

praktisk mångsidig inredning

Oavsett storleken på utrymmet du måste arbeta på, kom ihåg att du arbetar med att förbättra ditt hem, inte ett museum.

Skippa de bästa extrafunktionerna och ta in föremål som du faktiskt använder som ett utrymme med noggrant genomtänkta men vackra inredningsföremål. De är fortfarande lättare att leva med i rymden än med gåtfulla icke-nödvändiga saker.

Var konsekvent

bästa eklektiska inredningsdesign

Om du är fast besluten att gå för fullt med eklektisk inredning, kom ihåg att du bör bära med dig element av estetik i hela ditt hem, om än i små doser, för att framkalla en känsla av visuell harmoni samtidigt som du behåller en avslappnad känsla att undvika.

Bygg kring prioriteringar

hur man dekorerar eklektisk stil

Även om eklektisk inredning borde vara den perfekta föreningen av olika element som sammanförs harmoniskt genom en noggrant utvald blandning, är det viktigt att använda accentväggar, viktiga konstverk och arkitektoniska element som fokuspunkter för att hålla designriktningen tätt fokuserad.

Bilder via Pinterest

Check Also

Moderna ljusmakare

Om det finns en enda inredning som omedelbart kan förändra utseendet på ett rum, är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *