master bedroom idéer

master bedroom idéer

tegelgrå master bedroom

Det stora sovrummet är förmodligen där du spenderar det mesta av din tid hemma. Även om du sover mest hela tiden är det fortfarande viktigt att skapa ett lyxigt, lugnt utrymme. Våra designers delade med sig av sina expertidéer för att inreda ett sovrum där du kan koppla av och ladda batterierna.

På bilden: master bedroom från vårt hemstaging-projekt

1. Sätt en stämning

Hur vill du att ditt sovrum ska kännas? Luftigt och drömskt? Moody och sexig? Innan du börjar inreda, ta reda på vilken typ av stämning du vill ha. När du gör detta kommer det att vägleda dina andra beslut.

2. Välj Avslappnande färger

När du väljer en färgpalett, tänk lugnande, inte distraherande. Välj neutrala eller mjuka, dämpade toner. Om du till exempel vill ha en djup nyans, välj marinblått – inte elektriskt blått.

3. Ta hand om kuddarna

Det är ditt sovrum, inte ett utställningsrum. Så motstå lusten att glömma din sängkudde. Använd som regel två sovkuddar, två skenkuddar och, om du så önskar, ett par prydnadskuddar.

4. Skaffa en sänggavel

Oavsett om du väljer klädsel, trä eller metall gör sänggavlar att ett rum känns speciellt och komplett. Utan det är det bara en madrass på en ram som är avgjort mindre lyxig.

5. Skapa sängkantssymmetri

Flankera din säng med matchande sängbord och lampor. Detta gör att rummet framstår som mer polerat, sammansatt och symmetriskt.

6. Lägg till intim belysning

Som nämnts ovan är två sänglampor nyckeln. Beroende på storleken på ditt rum kan du även lägga till ytterligare en ljuskälla, t.ex. B. en golvlampa eller en bordslampa på en byrå. Lita bara inte på ett starkt takljus som omedelbart kan förstöra stämningen du försöker skapa.

7. Häng gardiner

Gardiner och gardiner värmer upp rummet visuellt och fysiskt. De kan också lägga till dramatik och sofistikering till rummet, förutsatt att de naturligtvis går från tak till golv.

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *