mattor

mattor

mattans storlek

Trots att det är ett av de viktigaste bostadsköpen förbises mattor ofta när det kommer till ombyggnad. Och med alla alternativ som finns, kan det vara lätt att nöja sig med tvåan. Så gå inte ensam. Våra erfarna designers funderar på hur man väljer en matta.

storlek

mattans storlek

En av de viktigaste aspekterna av en matta är dess storlek. Tänk på en matta som en avgränsning för varje del av huset. Din matta bör vara minst en fot från väggen, och alla dina stora möbler ska sitta tätt runt omkretsen. Kolla in hur vi gjorde det i denna eleganta lägenhet på Upper East Side.

placering

Område matta kohud

Mattor är ett bra sätt att avgränsa olika delar av hemmet. För att separera läshörnan i detta Sag Harbor-loft, klädde vi en grå kohudsmatta från Design Within Reach för att komplettera loftets befintliga sofistikerade, rustika och maskulina design.

färg och nyans

mattan färg

När man skaffar en matta är färg en uppenbar svårighet. Försök att välja en matta som kommer att komplettera andra färger och toner i rummet. Vi älskar mattan i detta hem från mitten av århundradet eftersom den perfekt matchar färgerna på den djärva målningen som pryder vardagsrummet.

glans

Område mattglans

En aspekt av mattor som ofta förbises är tygets glans. Ett tyg med hög glans ger dig en lyxig känsla i rummet och kan till och med hjälpa till att ljusa upp rummet. Detta familjevardagsrum på Upper West Side saknade naturligt ljus, så vi täckte in en högblank matta från ABC Home.

Material

mattmaterial

En matta är ett utmärkt sätt att skapa en buffert mellan kompletterande eller olika material. I detta familjehem i Westchester ville kunden installera ett matbord i trä men ville inte att bordet skulle kollidera med trägolven. Så vi köpte en gråyta från Restoration Hardware för att förhindra att de olika trämaterialen krockar.

Uppbåda

matta mönster

Geometriska mönster är ett bra sätt att göra ett uttalande när du väljer en matta. Vi älskar den geometriskt mönstrade mattan i detta chica TriBeCa loft eftersom den innehåller alla de olika färgerna och nyanserna i hemmet samtidigt som den ger ett djärvt, grafiskt uttryck.

Häfta

Mattstapelyta

När du köper en matta, överväg luggen (i lekmannaspråk är lugg lika med mattans tjocklek). Låghöga mattor fungerar bäst i högtrafikerade områden i hemmet eftersom de tål mer slitage och är också lättare att rengöra. Medan en matta med djup lugg är underbar för områden utan för mycket gångtrafik. I sovrummet i denna takvåning i Central Park West täckte vi en vit, mjuk matta med djup lugg.

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *