Meditationsrumsidéer

Meditationsrumsidéer

Smarta idéer för meditationsrum

Föreställ dig att ha en personlig oas i ditt eget hem där du kan koppla av och omge dig med lugnande mindfulness för att öka ditt känslomässiga välbefinnande samtidigt som du slipper vardagens stress? Men hur kommer en nybörjare på idéer om meditationsutrymme?

För att hjälpa dig att skapa ett distinkt utrymme där du kan ladda din kropp både fysiskt och mentalt, och för att hålla dig balanserad, har vi skapat en praktisk och inspirerande referensguide som lyfter fram viktiga idéer för meditationsutrymmen för att hjälpa dig problemfri att kunna utöva yoga , ramsor och meditation utan avbrott.

Ta med meditativa verktyg

individuella meditationsrumsidéer

Även om många är skeptiska till de transformativa krafter som är förknippade med meditation, kan den livsförbättrande charmen med att ha en egen fristad inte förnekas.

Och eftersom allt du behöver är ett lugnt område och en enkel kudde och yogamatta för att skapa din egen zen-zon, kommer du inte ha svårt att nå din fulla potential, eftersom poängen med meditativ träning är att hjälpa dig, från en liten lugn vila till nytta då och då.

Skapa en kreativ zon

Smarta idéer för meditationsrum

Ibland är allt som krävs är ett litet skrymsle för att ge dina meditationsrumsidéer liv. Skapa ett dynamiskt utrymme med en handfull föremål som speglar dina passioner och smak för en oas som säkerligen kommer att hjälpa dig att känna dig närvarande i ditt meditationsutrymme.

Lägg till en Signature Home-doft

Verktygsidéer för meditationsrum

Eftersom dofter är kraftfulla verktyg för att kanalisera både stämningar och minnen, fundera över vilka dofter som får dig att känna dig lugnare som en tillflyktsort på en klippa, en lummig park eller till och med ett spa, och införliva dessa doftanteckningar i dina idéer om meditationsrum.

Det kanske bara kommer som en överraskning hur mycket en fantastisk doft kan lägga till atmosfären i ditt meditationsutrymme.

Lägg till färg för att fullborda energin i rummet

Meditations rum dekoration idéer

Innan vi kommer till väggfärger, låt oss prata om att helt enkelt införliva små doser färg i dina meditationsrumsidéer för att hålla utrymmet lugnt och samlat.

Även om du ville ha ett stilrent utrymme, tänk på små dekorativa detaljer som kan fylla ditt utrymme med färg och enkelt byta från säsong till säsong för en snabb uppfräschning av rummet. Överväg att rensa ut utrymmet förutom bara några viktiga dekorativa föremål. Några grundläggande aptitretare inkluderar ett litet bord, yogamattor, en frodig matta och kuddar för meditation.

Oavsett vilken färg du väljer kommer färgen att påverka ditt humör. Välj därför de som passar dina meditativa behov och får dig att känna dig lugn och avslappnad.

bli grön

inspirerande idéer för meditationsrum

Vi har sagt det förut och vi säger det igen. Växter är lugnande, luftrenande och ekologiska måsten för alla hem- och meditationsutrymmesidéer – grön tumme eller inte.

Och eftersom naturen är organiskt avslappnande och helande, och meditation handlar om att ansluta – sinne och kropp – till naturen och din omgivning, är det bara meningsfullt att ta in växter. Du kan ta in naturen via färska snittblommor, krukväxter och hängande växter och till och med en levande växtvägg.

Omfamna naturligt ljus

Inredningsidéer för meditationsrum

Eftersom ingenting slår fördelarna med naturligt ljus, när du designar meditationsrumsidéer att prova, välj ett ljusfyllt må-bra-utrymme som har genomskinliga fönsterbehandlingar i ditt hem.

Om just ditt meditationsutrymme har lite ljus, fokusera på alternativa ljuskällor med armaturer som representerar din dekorativa stil och har dämpningsmöjligheter. Om ditt utrymme är utomhus, överväg att använda ett robust paraply eller trädgårdstält för att blockera störande solljus.

Behåll bekvämlighetsnyckeln

i hemmet meditationsrum dekorationsidéer

För uppmärksamma meditationsrumsidéer bör komfort vara kung eftersom detta område bör reserveras för den mest harmoniska effekten av alla. Undvik att offra komfort och stil eftersom utrymmet kräver ett avslappnat sinne.

Välj beprövade plagg med en levande känsla för de ultimata välslitna fynden som blir bättre med åldern och är allt annat än värdefulla eftersom det här är ett utrymme som behöver kännas helt avkopplande och avlägsnat från det dagliga kaoset i världen utanför.

Skapa en lugn palett

smarta idéer för meditationsrum

Som du kan föreställa dig kan färg omedelbart och dramatiskt förändra energin i ett rum. Våra designers rekommenderar att du håller dig borta från intensiva, känslomässiga nyanser som röda, juveltoner och gula.

När du överväger idéer om meditationsrum, välj en färgpalett som innehåller lugnande neutrala toner och rena vita matta väggar och funktioner för att hålla dig alert och motiverad. Och även om du borde hoppa över utskrifter och mönster, lägg till visuellt intresse via texturer och kontrasterande ombre-träffar.

Använd frisk luft om möjligt

kreativa idéer för ett friskluftsmeditationsrum

Eftersom frisk luft erbjuder viktiga fördelar, inklusive att öka hjärnans kraft, förbättra din allmänna hälsa och se till att du känner dig utvilad, är det viktigt att släppa in frisk luft när du utvecklar idéer för meditationsutrymmen för ditt hem.

För meditationsutrymmen inomhus, se till att ditt utrymme är tillräckligt ventilerat. Om du befinner dig i ett rum utan fönster, ta med en smart, tyst och luftrenande kombinationsfläkt för att hålla rummet lugnt och fridfullt.

Håll det personligt

hem personliga meditationsrum idéer

Som med alla rum i ditt hem, skapa personliga meditationsrumsidéer för den ultimata skräddarsydda oasen som är unik för dig. Ta med minnen, höjdpunkter från värdefulla samlingar och liknande för att spegla din stil och livsstil med värme och den välbekanta effekten.

Och även om det är viktigt att skapa ett medlingsutrymme som skapar väsen och röran, välj en handfull relativt läckra föremål för en personlig touch samtidigt som du undviker att gå överbord med distraherande element som tjänar syftet med en helt enkelt lugnande tillflyktsort.

Bilder via Pinterest

Check Also

Moderna ljusmakare

Om det finns en enda inredning som omedelbart kan förändra utseendet på ett rum, är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *