metalltak idéer

metalltak idéer

Idéer för hus i metalltak

Tack vare tekniska framsteg och ändrade smaker finns det så många fler alternativ för tak idag än för bara några år sedan. Fastighetsägare med takbehov måste därför överväldigas med valet av vilken permanent taktyp som passar deras behov för att tillgodose deras behov, passa deras budget och hålla längst. Metalltak är ett populärt takmaterial som har varit trendigt på sistone. Det är ett av de mest populära takalternativen för många husägare och kommersiella fastighetsägare. Som sådan är det troligt att du vill överväga materialet för ditt nästa takprojekt eller uppdatering. För att få rätt utseende och göra processen sömlös måste du utrusta dig med några Metalltak idéer Detta gör att du kan väga för- och nackdelar med denna typ av tak jämfört med andra material på marknaden. Oavsett om du är husägare, totalentreprenör, kommersiell byggare eller arkitekt, dessa Metalltaksidéer för ditt hem kommer att fungera som ett oumbärligt verktyg för att bestämma vilken typ av plåttak du ska välja för ditt takprojekt.

Sammanlagt finns det fem vanliga material för metalltakprojekt, inklusive klassisk koppar, lynnig zink, prisvärd aluminium, rostfritt stål och galvalume. Naturligtvis har var och en av dessa typer av metalltak sina unika fördelar och nackdelar. Och det borde vara självklart att du diskuterar dessa plåttaksidéer med din entreprenör innan du bestämmer dig för en.

Ett bra ställe att börja innan du väljer en typ av metalltak för dina takbehov är att ta reda på kostnaden, kvaliteterna, för- och nackdelarna med varje typ av metalltakmaterial så att du kan fatta ett välgrundat beslut. Vi har skapat den här guiden med råd från våra byggentreprenörer och renoveringsteam så att du vet allt som finns att veta om varje takmaterial och taktyp – eftersom takläggning är en kostsam investering som du vill göra rätt första gången.

GALVALUME DACH

Metalltakidéer 2019

Galvalume erbjuder en av de bästa Idéer för hus i metalltak för alla typer av struktur tack vare dess minimala utseende. Detta takmaterial består av tre metallmaterial inklusive zink, aluminium och stål. Den är också ofta gjord med en basplåt av kolstål doppad i zink, kisel och en aluminiumlegering. Den avancerade processen säkerställer att alla takmaterial med dessa tre kemikalier ger den bästa kvaliteten – inte konstigt varför det alltid är bland de bästa Metalltak idéer och material och är mycket efterfrågad på marknaden.

fördelar

 • Den finns tillgänglig i ett oändligt urval av förmålade färger som ger användaren flexibiliteten att välja när köpare försöker matcha taktyper till deras takbehov.
 • Galvalume är den mest prisvärda av alla taktyper. Du kan enkelt hitta takmaterialet till ett pris som sträcker sig från $75 till $250 per kvadratfot. Detta beror på önskad panel, tjocklek och färg eller finish.
 • Det är också den mest hållbara typen av tak på marknaden idag då det kan hålla i flera decennier utan att orsaka korrosion eller väderrelaterade skador.

Nackdelar

 • Den höga glansen och de unika tonerna du ser på ett Galvalume plåttak kommer att blekna med tiden vilket är en stor nackdel.
 • Galvalume är hållbart och kan prestera bra när det inte kommer i kontakt med andra material som betong, järn, tegel och koppar. Detta försvårar arbete och underhåll.

ALUMINIUMDACH

Idéer för takläggning av aluminiummetall

Aluminium rankas som den tredje vanligaste metallen på jorden. Och det är ett populärt val för takläggare runt om i världen och förtjänar övervägande när du tänker efter Metalltakdekorationsidéer. Den tål extrema och tuffa väderförhållanden och ser alltid ren ut. Aluminiumtak är också perfekta för att avsluta en toppmodern struktur.

fördelar

 • Aluminiumtak är pålitliga och tål alla väder, vilket gör dem till ett smart val för byggare.
 • Eftersom aluminiumtak åldras är effekterna av korrosion minimala. Den har en super hållbar kvalitet och kan hålla i generationer utan korrosion.
 • Ett metalltak av aluminium är en viktig aspekt av Idéer för takskjul i metall på grund av dess låga vikt och överlägsna styrka.
 • Det är billigare, med ett allmänt prisintervall på $200 till $575 per kvadrat av taket, beroende på tjocklek.
 • Takentreprenörer i aluminium är inte svåra att hitta, och installationsprocessen är inte alltför besvärlig.

Nackdelar

 • Aluminiumtak åldras och tappar sin naturliga färg med tiden.
 • Det kan påverkas kraftigt av dåliga väderförhållanden över tid. Detta kan undvikas om takinstallatören använder takpaneler som kommer att ändra färg lite på grund av åldrande eller dåligt väder.
 • Aluminiumtak är lätta att buckla på grund av sin låga vikt jämfört med andra typer av plåttak. Till exempel, om du bygger en struktur under träd, kanske ett aluminiumtak inte är det bästa alternativet eftersom grenar och trä som oundvikligen faller från trädet kan skada ditt aluminiumtak.
 • Aluminium är inte heller lika kompatibelt med vinterväder som snö och is.

ZINKDACH

Idéer för takläggning av zinkmetall

Letar fortfarande efter det perfekta metalltak dekoration idéer? Då är zinktak också ett annat exceptionellt bra val för att täcka din struktur. På senare tid har zink blivit allt mer populärt som takmaterial för många entreprenörer och husägare på grund av dess tidlösa tilltalande och robusta känsla. Materialet är inte heller svårt att köpa, vilket gör det till en berömd stöttepelare i metalltakindustrin.

fördelar

 • Zinkmetalltak kan hålla i upp till hundra år, vilket gör det till ett idealiskt val för kommersiella takbyggnader, industrifabriker och bostadshus. Detta bör göra zinkmaterial till ett toppval att överväga när man överväger Metalltakdesignidéer för alla strukturer.
 • Zink är känt för att vara helt miljövänligt och innehåller färre gifter än andra takmaterial även efter tillverkning. Det kan också göras med en lägre mängd energi jämfört med andra typer av metall eftersom det är ett icke-järnhaltigt material perfekt för ett soltak.
 • Zinktak kännetecknas också av självläkande egenskaper då den har ett yttre skyddsskikt som förhindrar bucklor, korrosion, panelläckage och annat som påverkar kvaliteten och livslängden på ett takmaterial.
 • Zink är det perfekta valet för alla byggare som vill få ut det mesta av tillgängliga resurser på jakt efter kvalitet Metalltakhusidéer som är byggda för att hålla. Det låga underhållet säkerställer också att du inte behöver lägga för mycket tid eller pengar på underhåll efter installationen.

Nackdelar

 • En av de största nackdelarna med takbeläggning av zinkmetall är det relativt höga priset, eftersom en fyrkantig tak kan kosta allt från $600 till $800. Bortsett från det dukar den också under för oljekonservering, precis som andra välkända typer av plåttak ofta kan ge efter.

KOPPARTAK

Idéer för takläggning av kopparmetall

Koppartak har funnits med i många toppentreprenörslistor Metalltakdesignidéer I evigheter har det varit ett av de äldsta och mest kända takmaterialen i historien. Under många århundraden har kopparplåtar och spolar använts för att lyfta bostäder och kommersiella byggnader och kvaliteten på takmaterialet har upprepade gånger demonstrerats till den grad att det inte finns någon verklig anledning att tvivla på effektiviteten hos ett koppartakmaterial. Koppartak är eleganta och åldras väl och är mindre förknippade med ett modernt hem. Och det är också ett bra komplement till en struktur för paneler och detaljarbete.

fördelar

 • Koppar är lätt jämfört med andra takmaterial som träshingel, tegel eller betong. Denna unika kvalitet gör det lättare för en installatör att lyfta och hantera som önskat utan att påverka din struktur negativt över tid, eftersom andra metalltakmaterial kan bli mycket tyngre med tiden och äventyra ditt hems strukturella integritet.
 • Takmetall av koppar kan motstå ogynnsamma väderförhållanden, tryck och andra faktorer som kan försämra dess kvalitet med tiden. Med andra ord, det är helt hållbart och säkert för bostadsprojekt. Inte konstigt varför många anser att det är ett ställe att gå till när de söker Metalltak idéer Online som är klassiska och framkallar en charmig känsla av storhet.

Nackdelar

 • Koppar är ett dyrt takmaterial och dess tillgänglighet är knapp. Det kräver också enskilda installatörer som har genomgått nödvändig utbildning för att installera koppartak.
 • Den ser skarp ut när den är nyinstallerad, men åldras med en mörkare, ojämn patina med tiden. Om detta naturligt åldrade utseende inte är något för dig, överväg ett annat takmaterial eftersom det här alternativet är dyrt att uppdatera och byta ut.

ROSTFRITT STÅL TAK

Idéer för tak i rostfritt stål

Rostfritt stål är ett vanligt val för takläggning för många husägare och kommersiella fastighetsägare. Den innehåller 10,5 krom och har länge varit erkänd som det perfekta valet för arkitektoniskt unika byggnader. Och dess tidlösa tilltalande och robusta känsla fortsätter att ranka den bland de bästa Metalltak idéer för dina bostads- och kommersiella takprojekt.

fördelar

 • Rostfritt stål tål ogynnsamma väderförhållanden och kommer inte att spricka eller spricka i extremt kalla temperaturer eller kraftiga vindar. Av denna anledning är rostfritt stål idealiskt för alla platser med extrema klimat av något slag.
 • En annan unik aspekt av denna populära typ av plåttak är att materialet vanligtvis kommer med en generös garanti. De flesta taktillverkare av rostfritt stål erbjuder fleråriga garantier eftersom de litar på att deras produkt håller i flera år utan behov av reparation eller fullständigt utbyte.

Nackdelar

 • Precis som tak i zink och koppar kan rostfritt stål vara en viktig investering.

Som du kan se är metalltak en av de mest populära typerna av tak som är populär bland husägare på grund av dess unika, styrka och mångsidighet. Aluminium, rostfritt stål, zink och koppar garanterar det bästa Metalltaksidéer för hemmet, speciellt om du letar efter ett takmaterial som du inte behöver vänta för länge efter installationen. Du bör överväga metalltakidéer när du behöver takplåt av hög kvalitet för dina bostads- eller kommersiella takbeläggningar som kommer att se skarpa och eleganta ut i många år framöver. Eftersom plåttak är mindre vanligt att se i samband med bostadshus kommer ditt hem att bli ett framträdande inslag på vilken gata som helst.

Bilder via Pinterest

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *