Möbler på en budget

Möbler på en budget

Möbler kan vara galet dyra, och att investera i designer- eller arvegods är inte alltid ett alternativ. Hur kan du tillbehöra ditt hem med plagg som ser ut och känns som att de kommer att hålla mer än en säsong? På Décor Aid försöker vi alltid få de bästa erbjudandena för våra kunder. Här är några av våra designers bästa tips för att maximera din budget.

Bilder: Vardagsrum från vårt projekt i New York Magazine.

Var redo att köpa golvmodeller

Du kan spara mycket pengar genom att köpa artiklar i slutet av säsongen när butiker byter ut sin display till nya kollektioner. Om du kan hitta en billig träbit men skuggan är för ljus kan du hålla den mörkare. Om den är något skadad kan den enkelt repareras.

Glöm inte att kontrollera golvmodellerna noggrant

Sätt dig i en stol för att se till att den är stabil. Tryck ner på ett bord för att se till att det inte vinglar. Öppna och stäng byrålådorna för att se till att de glider smidigt. Titta på kvaliteten på finishen – det ska inte finnas blåsor, peeling eller chips och färgen ska appliceras jämnt. Klädselsömmarna ska vara raka och det ska inte finnas några hål i tyget.

Få så mycket information om verkets historia som möjligt: ​​Hur länge har det legat på golvet? Var det en kundretur? Om en kund var en retur, var försiktig – hela historiken är okänd. Hitta alla skelett i garderoben innan du bestämmer dig för att köpa.

Överväg att köpa en kopia

Det här är ett utmärkt sätt att få en kvalitetspjäs utan en större investering. Även om det inte är arvegodskvalitet, kommer dessa bitar att hålla länge beroende på användning. Om du senare bestämmer dig för att pjäsen inte längre passar din stil eller fungerar i ditt utrymme, kommer du inte att må dåligt av att sälja eller byta ut det.

Köp inte något som känns svagt

Vanligtvis, om en bit är lätt, är den förmodligen inte robust eller välgjord. Även träbaserade material som MDF-möbler (medium-density fibreboard) är tunga om de är av god kvalitet. Massivträartiklar är att föredra.

Var uppmärksam på tyget

Naturliga fibrer och tyger är att föredra, men de flesta har syntetmaterial inblandat – även textilier av högsta kvalitet har en liten andel genomvävd för hållbarhet och fläckbeständighet. Att köpa tyger blandade med plast kan hjälpa dig att hålla kostnaderna nere. Tänk dock på kvaliteten: ett tyg som är ungefär halvsyntetiskt eller mindre är bra så länge det fortfarande har ett naturligt utseende.

De mest hållbara möbeltygerna är sammet och tweed. För fönster erbjuder linne avskildhet och släpper in ljus. Ullsatin är det ultimata valet för ett mer rejäl tyg: det är ultralyxigt och draperar väl med en subtil glans.

Glöm inte att tänka på din livsstil

Om du har barn eller husdjur, eller väljer en del för ett område med hög trafik, rekommenderar vi ofta tyger för både inomhus- och utomhusbruk. De är supertåliga och vackra, så du behöver inte oroa dig för att ditt vardagsrum ska vara fullt av utemöbler.

Om du eller en familjemedlem har allergier är syntetiska tyger rätt väg att gå. Tyger i ultramocka och mikromocka har en rik och mjuk känsla. Den har en tunn lugg så att den inte samlar damm som tjockare tyger. De är också hållbara, mångsidiga och tillgängliga i alla tänkbara färger.

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *