Neutral palett

Neutral palett

Vi älskar skarpheten och enkelheten hos en välutvecklad neutral palett. Från köket till badrummet till sovrummet är detta ett bra sätt att skapa stilistisk sammanhållning i hela hemmet. Om man gjort fel, men en neutral palett kan kännas kall eller till och med tråkig. Om du vill hålla saker intressant, följ vår guide för att designa med en neutral palett.

Strukturerade material

Marmorbad

När du skaffar material för en neutral palett är det viktigt att ta hänsyn till texturen på dina material. Istället för en solid, helvit look, välj något med mer kontrast. Naturmaterial är ett bra sätt att göra detta.

Kolla in kontrasten mellan träskåpen och marmor från golv till tak i denna brunsten från Manhattan som vi har omarbetat.

Uppbåda

geometrisk matta

Bara för att du designar med ett neutralt färgschema betyder det inte att du bara måste välja fasta mönster. Leta efter ett smakfullt geometriskt mönster som krusar på en färg du redan har i åtanke.

Om du letar efter inspiration, kolla in den mönstrade mattan som vi inkorporerade i detta Westchester-hem.

Kontrasterande färger

svarta köksskåp

En neutral palett ska aldrig vara tråkig. Att kompensera mörkare grått och svart mot ljusa vita är ett av de enklaste sätten att skapa en dramatisk neutral palett med hög kontrast.

Kolla in färgschemat med hög kontrast vi implementerade i köket i detta hem i South Orange, New Jersey.

Dämpade neutraler

moderna matsalsstolar

Att designa med ljusa färger är verkligen roligare än att välja mellan svart och vitt. Men att använda för mycket av en ljus färg kan lätt störa ditt designschema. Om du vill infoga ljusare färger i din neutrala palett, välj dämpade versioner av dina personliga favoriter.

Kolla in de dämpade rosa stolarna som vi klädde om för denna lyxiga lägenhet på Upper East Side.

Pops av primära färger

öppet kök design

Om delar av dämpade neutraler inte är din grej, prova att använda primära färger. Medan ljusare, dämpade färger fungerar bra i klustrade delar, fungerar primärfärgerna bäst när de är jämnt fördelade i hela hemmet.

Kolla in de viktigaste accenterna som flödar genom vardagsrummet, köket och frukostkroken i denna ombyggnad av familjens Westchester-hem.

naturliga element

Couchtisk inredning

Naturliga element är ett bra sätt att hålla ett neutralt schema från att kännas tråkigt. Växter är ett självklart sätt att tillföra lite grönska till hemmet. Glöm dock inte att ta med andra naturliga element som grenar och geometriska bordsskivor.

Kolla in soffbordet vi designade i denna lyxlägenhet på San Franciscos Market Street.

Konstverk

abstrakt väggkonst

En av fördelarna med att designa med en neutral palett är att du kan införliva ett bredare utbud av konstverk i ditt designschema. Vi tycker att abstrakta målningar med djärva färger eller svartvita fotografier är särskilt tilltalande.

Kolla in hästfotot inramat ovanför sängen i denna SoHo-duplex som vi har gjort om.

Design

Foajén inredning

Ett av de enklaste sätten att lägga till nödvändig kontrast till en neutral palett är att inkludera föremål som varierar i form och storlek. Om du letar efter inspiration, kolla in de olika geometrierna i foajén till vår Westchester-redesign.

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *