nödvändigheter i köket

nödvändigheter i köket

Valet av de viktigaste köksredskapen låter kanske till en början svårare än vad det faktiskt är. Och eftersom nästan alla köksartiklar klassificeras som ett måste, och det finns fler märken än du kan namnge och stödja efter rekommendationer från kändiskockar och matlagningsprogram, hur kan du ens veta vad som verkligen är ett måste? ? För att hjälpa dig anlitade vi våra inredare för att förbereda deras köksartiklar för ditt hem.

kockkniv

Att försöka laga mat utan en kvalitetskockkniv är svårt. Strimling och skivning är mycket enklare med en kniv av god kvalitet och du kommer att bli förvånad över hur mycket effektivare att laga mat i ditt kök med en av dessa knivar.

De håller sig skarpare längre och det finns så mycket du kan göra med dem. De är riktiga arbetshästar, förvånansvärt flexibla och kommer att hålla en livstid.

knivstål

Om du vill investera i en kockkniv av hög kvalitet behöver du ett knivstål för att slipa den. Att hålla kniven vass är det bästa sättet att förlänga dess livslängd och hålla den hackande bra. Att investera i ett kvalitetsstål gör det lättare att slipa din kniv och inte förstöra den.

Liten skalkniv

En liten grönsakskniv klarar allt som en större kockkniv inte kan. De är utmärkta för att skala grönsaker, skära mjukare frukter och grönsaker och bättre för mer komplicerat arbete. Du skulle gå vilse i ditt kök utan en av dessa – en av de viktigaste små köksredskapen.

brödkniv

Det finns inget annat sätt att enkelt skiva bröd än med en brödkniv, vilket gör det till ett annat måste för dina kökssaker. Brödknivar med tunna blad fungerar bäst på en brödlimpa och är lättare att använda än tyngre knivar med tjockare blad.

Vridbar skalare

Pivoterande skalare gör peeling så mycket enklare och mindre klumpig – de sparar tid och är lätta att använda och lära sig om. Om du har använt en gammaldags skalare är en roterande skalare en uppenbarelse och definitivt en av de mer moderna föremålen för köket.

potatismosare

En bra potatisstöt kan vara svår att få tag på; Du kommer att bli förvånad över hur mycket de skiljer sig åt i kvalitet. Du vill ha en rejäl mosare som gör din potatismos lätt.

vispa

Varje köksredskapslista behöver en visp – en ballongvisp med gummihandtag är perfekt för vispbehov. Bekväma att hålla, de gör såser och dressingar lättare att göra på ett sätt som en gaffel inte kan, och du kan piska desserter med lätthet.

Zange

En tång är en livräddare när det kommer till köksartiklar. Dagarna när man vänder saker med en gaffel är förbi. Investera i silikontång så att du kan använda dem med non-stick brickor och kastruller. Tång är också perfekt för att servera spaghetti om du inte har en spaghettiserver.

Plastvändare

Metallspatel kan se bra ut och samordnas vackert med resten av ditt set, men en plastspatel kommer att lysa som en av dina kökssaker. De kan användas på non-stick pannor och är också mer flexibla än sina metallmotsvarigheter.

kiselspatel

Silikonspadar är perfekta för att röra och skrapa sidorna av skålar och behållare. De slösar mindre mat, är lätta att rengöra och är perfekta för alla kastruller, kastruller och skålar. De är också mer hygieniska än träskedar.

cymbal

Att hacka allt på en arbetsyta är inte alltid praktiskt eller hygieniskt. Skärbrädor är lätta att hålla rena och skyddar din yta från skador och fläckar. Dessutom kan du vända dem för en ren snittyta medan du arbetar i köket och lagar mat – ett självklart tillskott till ditt köksredskap.

konservöppnare

En bra konservöppnare kommer att hålla livet ut, men att hitta en anständig kan vara svårt. Ta dig tid att titta på recensionerna innan du köper en eftersom de varierar mycket i effektivitet och kvalitet – den dyraste är inte alltid den bästa.

Investera i en konservöppnare som även följer med burköppnare så slipper du kämpa. En bra konservöppnare bör stå högst upp på din lista över nödvändigheter i köket.

Mätglaset

Måttkoppar bör vara en del av ditt köksbehov eftersom koppmått används i många recept och kan vara användbara för att ösa på alla möjliga saker. Om du inte har mycket utrymme i ditt kök, mät muggar som är staplade inuti varandra för att spara utrymme.

Messlöffel

En uppsättning måttskedar kommer till sin rätt som en del av dina köksredskap. Välj en uppsättning med minst 4 skedar (från ¼ tesked till 1 matsked) eftersom du kommer att använda dem hela tiden när du lagar mat.

Mätglaset

En måttkanna i glas med imperialistiska och metriska mått är ett måste på din väsentlighetslista. De kostar inte mycket heller, vilket gör dem både användbara och billiga köksredskap.

köksvåg

Traditionell köksvåg är ett felsäkert alternativ. Det kan vara frestande att välja högteknologiska elektroniska versioner av dessa köksredskap. Men om du vill att din våg ska hålla en livstid är en traditionell köksvåg perfekt.

Det finns inga batterier att byta ut och det finns inga elektroniska delar eller digitala displayer som kan gå fel.

blandningsskålar av glas

En uppsättning blandningsskålar i glas (vi rekommenderar minst 3) är definitivt ett måste för ett kök. Det är väldigt praktiskt att ha flera blandningsskålar – du kommer att bli förvånad över hur ofta du behöver mer än en.

De staplas snyggt för att spara utrymme och glas är perfekt för mikrovågsugn samtidigt som du säkerställer att innehållet i din skål är väl blandat.

Sikt

En bra sil kan användas för att sikta mjöl och kan användas i stället för ett durkslag för att rinna av grönsaker. För att få ut det mesta av det, välj ett välgjort durkslag med ett medelstort nät (detta är en av de billiga köksartiklar som du kommer att använda mycket mer än du tror).

rivjärn

Ett bra rivjärn gör stor skillnad i dina köksredskap. Du vill ha ett stadigt rivjärn med minst 4 olika galleralternativ, och de klassiska är bäst.

sax

Kökssaxar är starkare än saxar och sparar tid i köket. De är också ett flexibelt verktyg. Du kan använda dem för att skära kött, örter och hacka stjälkar av blommor – bra sax kommer att göra dig mycket gott. Men bra sax har sitt pris. Så var medveten om att de inte är billiga köksredskap.

bakplåtar

Bakplåtar ska vara en del av dina kökstillbehör. Du behöver inte spendera mycket pengar på bakplåtspapper, men en uppsättning med 3 bakplåtar i olika storlekar kommer säkerligen att se rätt ut.

Bilder via Pinterest

Check Also

Moderna ljusmakare

Om det finns en enda inredning som omedelbart kan förändra utseendet på ett rum, är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *