Perfekta gardintips

Perfekta gardintips

gardinmaterial

Fönsterbehandlingar, gardiner, gardiner: vad du än kallar dem kan de orsaka nacksmärtor. Så gå inte ensam. Våra expertdesigners har dessa tips för att välja de perfekta gardinerna.

Höjd

gardinhöjd

Höjd är lätt den viktigaste faktorn när man väljer gardiner. En gardin bör sträcka sig långt utanför ditt fönster och landa precis utanför golvet. Och för en mer traditionell stil, ge dem en extra tum tyg för att dra dem över golvet.

Proffstips: Om du vill att dina tak ska se högre ut än de faktiskt är, häng dina gardiner några centimeter ovanför dina fönster istället för direkt över fönsterbrädan. Kolla in hur vi gjorde det i detta eleganta, urbana loft på Union Square.

Färg

gardin färg

När du bestämmer dig för en gardinfärg, välj något som matchar de befintliga färgerna i ditt rum. Det behöver inte matcha perfekt, men välj en nyans som du kan hitta någon annanstans i din hemmakeover. Vi rekommenderar vanligtvis neutrala färger, men då och då väljer vi ett djärvare alternativ. I denna takvåning i Central Park West valde vi fönsterbehandlingar i en rik guldfärg för att matcha ett av kundens befintliga konstverk.

Tyg

gardinmaterial

Gardiner är ett tillbehör som är lätt att byta ut. Vi rekommenderar därför att rotera gardinerna året runt. Välj ett tyngre alternativ under vintermånaderna eftersom detta hjälper till att hålla ditt hem varmare. Men under sommarmånaderna bör du välja ett lätt material, som fleece. I denna ljusa lägenhet valde vi vita gardiner för att släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt.

Uppbåda

gardinmönster

Mönster kan vara en svår balansering när det kommer till gardiner. För lite och din design kan se tråkig ut. för mycket och ditt utrymme kan börja se tecknat ut. För att hitta den perfekta balansen, välj ett enkelt mönster i neutrala färger, som vi gjorde i denna moderna Connecticut Colonial-stil.

Proffstips: En vertikal randig gardin kan hjälpa till att få dina tak att se högre ut än de faktiskt är.

Koordinera dina gardiner

gardiner färgmatchning

Om du väljer ett gardintyg eller ett mönster med ett djärvt eller levande utseende, bör du överväga hur du ska integrera det i ditt utrymme. På det här hemmakontoret i New Jersey ville vår kund köpa ett par ljusrosa gardiner, så vi hade också två accentkuddar gjorda av samma mönster och tyg.

Drapera

lyxiga moderna övergångsfärger traditionella möbler

Gardinen hänvisar till hur mycket av gardinen som dras över golvet. För ett mer modernt eller modernt utseende bör de landa en tum från marken. För övergångsmodeller eller traditionella designscheman, lämna ut en eller två tum av gardin för att dra över golvet. För denna övergångslägenhet på Upper East Side draperade vi dessa tvåfärgade gardiner en tum för en mer traditionell look.

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *