Perfekta soffidéer

Perfekta soffidéer

modern Samtcouch

Att köpa en ny soffa kan vara en svår uppgift. Och med mängden av alternativ kan det vara frestande att nöja sig med något snabbt och enkelt. Så gå inte ensam. Följ vår guide för att se hur våra seniora designers väljer den perfekta soffan.

Den perfekta layouten

Dennis Miller Ferrell Mittman

Innan du tänker på tyg- och färgalternativ, ta reda på vart din soffa är på väg och var den kommer att placeras i ditt hem. I det här familjehemmet på Upper West Side behövde vi skapa en sammanhållen planlösning inom ett hem asymmetriskt utrymme. Så vi använde två soffor – en av Dennis Miller och en av Ferrell och Mittman – för att skapa en mer symmetrisk canvas för resten av rummet.

Tänk på proportioner

grå sektionssoffa

När du väl vet vart din soffa är på väg är det dags att välja den perfekta formen och storleken. Skärningar fungerar bäst när du fyller i ett hörnområde, medan ett standardalternativ fungerar bäst mot en plan vägg. Oavsett vilket alternativ du väljer, se till att det passar bekvämt i ditt rum och lämna några centimeter utrymme på varje sida. I den här lyxiga lägenheten i San Francisco valde vi ett grått snitt som passar precis i hörnet av det här vardagsrummet.

Dubbel plikt

Fåtölj Öppen spis

Uppenbarligen är din soffa användbar för att slappa. Men om den ska placeras i ett område med hög trafik bör du överväga hur din soffa kan fungera som en mångsidig möbel. I denna takvåning i Central Park West placerade vi en Mod Livin schäslong vid entrén för att ge våra kunder en plats i foajén.

Låg profil

Design inom räckhåll soffa

Tänk inte bara på utrymmet som din soffa kommer att ta, utan också på dess höjd. Vi föredrar platta soffor då det får tak att se högre ut. I vardagsrummet i denna renovering av New Canaan klädde vi en lädersoffa designad av Giorgio Soressi för ett elegant tillskott till detta familjehem.

glans och konsistens

modern Samtcouch

Vi älskar utseendet på en traditionell grå soffa. Men om du letar efter något lite mer original, överväg en soffa med högre glans. För att komplettera designen av detta radhus från mitten av århundradet på Upper East Side valde vi en grå soffa med en sammetslen nyans och struktur som ger utrymmet en lyxig touch.

Välj en soffa som passar din stil

tuftad grå soffa

Som en av de största möblerna du kommer att köpa bör en soffa vara en symbol för ditt önskade utseende. För denna lägenhetsrenovering i New York ville våra kunder ha en design som var klassisk och lyxig utan att känna sig kvav eller ansträngande. Så vi har klädt en platt, tuftad soffa i ett tyg som kombinerar nyanser av grått och lila. Det är en klassisk design med några moderna vändningar och passar hennes stil perfekt.

Eller göra ett uttalande

Leder Chesterfield soffa

Vem säger att din soffa måste matcha resten av dina möbler? I denna hemdesign från Battery Park City ville våra kunder att deras soffa skulle göra ett uttalande. Så vi valde en Chesterfield-lädersoffa och ställde den intill möblerna och parets ultramoderna mitten av århundradets lägenhet.

Check Also

Moderna ljusmakare

Om det finns en enda inredning som omedelbart kan förändra utseendet på ett rum, är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *