placering av möbler

placering av möbler

Oavsett om du letar efter en nystart eller vill uppgradera ett rum i ditt hem med självförtroende, söker vi beprövade möbleringsidéer, hämtade från vår inredningsarkitekts visdom, för att hjälpa dig inreda ditt hem som proffsen.

Överväg att arrangera möbler som en välstuderad konstform och läs dessa 17 smarta möbelplaceringstips för att göra möbelköpsprocessen enkel och praktisk så att allt fungerar med resten av ditt rum.

Ordna möbler efter hur du använder ett utrymme

Idéer för placering av möbler

Håll det praktiskt och se över vad och hur du kommer att använda ett utrymme innan du planerar möbelplacering för att hålla saker fokuserade och realistiska.

Rensa rummet från föremål du inte längre behöver eller vill ha, ta fram måttbandet och börja med de största möblerna först. Mät det återstående tomma området för att definiera storleken på de bitar som du säkert kommer att lägga till.

Hemma i ett fokus

Tonvikt på möbelplacering

Det kan vara något så underskattat som en fantastisk utsikt eller något så väsentligt som art déco-spisen ovanför, som du med fördel bör använda som ett snyggt ankare för ett rum och en pratpunkt.

Skalan spelar roll

Tips för placering av möbler

Lek med skalan och lägg märke till hur möblerna du tar med kommer att fungera med ditt hems arkitektoniska element, som takhöjd, dörr- och fönsterstorlek.

Lägg till en mängd olika proportioner för att utveckla en känsla av lek och visuellt intresse.

Planera placering innan köp

Möbelplaceringslösningar

Eftersom du inte skulle köpa en bil eller ett arvsmycke utan att tänka på hur det kommer att fungera i ditt dagliga liv, rekommenderar vi starkt att ta ett liknande tillvägagångssätt när du köper nya möbler.

Bara för att du blev kär i designen på den konsolen eller färgen på den stora soffan betyder det inte att den kommer att fungera med måtten på möbelplacering i ditt hem. Planera i förväg, undvik returer och problem – och delar som aldrig fungerar tillsammans i ditt utrymme.

Skapa konversationshörnor

Möbelplaceringsguide

För enkla samtalsytor står möblerna vända mot varandra eftersom gästerna är bekväma och fria att enkelt prata med varandra.

Och även om detta låter som en självklarhet, rapporterar våra dekoratörer ofta att de ser kunder som fortsätter att hoppa över detta värdefulla tips.

Dela öppna planer

Placering av möbler med öppen planlösning

Använd smart möbelplacering för att dela in stora utrymmen och öppna planlösningar genom att skapa olika konversationsvrån och aktivitetsytor.

Föreställ dig ett gemensamt vardagsrum och matsal med möbler som samtidigt som de arbetar tillsammans ger utrymmet två distinkta personligheter.

symmetri för ordning

Möbelplaceringssymmetri

Ett enkelt sätt att bemästra möbelplacering och att ordna saker symmetriskt är bara vettigt. Det kommer att hålla ögat avslappnat och fortfarande röra sig hela tiden.

Var bara inte för symmetrisk och rotera matchande möbler som stolarna några grader för att hålla dem visuellt intressanta.

tillåta flöde

Placeringsguide för sovrumsmöbler

Oavsett storleken på ett utrymme är det viktigt att skapa praktiska trafikflöden för att ge gästerna komfort och underlätta vardagen.

Håll balansen

hur man placerar möbler

Att hålla möbelplaceringen balanserad och proportionell mot utrymmet du inreder kan göra det lättare att få allt att fungera.

Men återigen, lek med skalning för att skapa en dramatisk, dynamisk effekt rik på lagermöbler, eftersom i slutändan ett utrymme som är för balanserat omedelbart kommer att bli tråkigt.

Fundera på hur nya delar kommer att passa

placering av möbler

Som med alla dekorativa uppgifter, tänk på hur bitar fungerar och passar ihop i varje rum för ett krångligt tillvägagångssätt för att dekorera som hjälper dig att undvika framtida dilemman eller felaktiga rörelser.

Använd kreativa lösningar

inspirerande möbelplacering

Ibland, särskilt i små sovrum, finns det arkitektoniska element som fönster och armaturer som kräver kreativa lösningar för att komma runt dem.

Och även om de kan hindra viktiga arkitektoniska höjdpunkter, var kreativ med din inställning till möbelplacering och begränsa dig inte till det. Om du behöver dölja en del av ett fönster för att få din säng att fungera, gör det. I slutet av dagen finns det inga regler, använd din intuition och experimentera med alla möjligheter du kan tänka dig.

Håll dig borta från väggar

Placering av möbler i samtalsdelen

Skapa en mysigare och mer intim känsla i alla utrymmen, särskilt vardagsrum och gemensamma utrymmen, genom att hålla placeringen av möbler bestämt borta från väggarna, oavsett om du har utrymmet eller inte.

Detta skapar omedelbart samtalsytor, binder ihop allt och gör ett rum lite större.

Gör den större med diagonaler

Tips för placering av möbler

Även om utrymmet som visas här är stort och avger vackert naturligt ljus, notera att de två lätt vinklade, förgyllda Anchor-stolarna skapar en mer avslappnad effekt när möblerna inte är täta eller styva vid beröring.

Faktum är att det här verkligen handlar om en organisk känsla som är avslappnad och speglar hur vi verkligen lever, eftersom de skulle se helt annorlunda ut i ett hörn eller mitt framför en vägg.

Skapa aktivitetszoner

Placering av möbler i aktivitetszonen

Gör evenemang och sammankomster i ditt hem ännu bättre genom att skapa praktiska och konversationsaktivitetszoner med genomtänkt möbelplacering som håller samtalet flytande smidigt och oavbrutet – du behöver inte flytta delar för att få allt att fungera tillsammans.

Experimentera

intelligent möbelplacering

Lek med möbelplacering och flytta saker från rum till rum då och då för en snabb rumsuppfräschning som inte kostar ett öre.

Att vara modig och kreativ i hur du placerar din inredning kommer att resultera i ett hem som inte liknar något annat, med möbler som är oväntade och pratsamma.

Bind ihop allt med jord

Placering av mattmöbler

Oavsett om du arbetar med matta, trä eller klinkergolv, använd detta som en dynamisk funktion för att framhäva din möbelplacering och sömlöst knyta ihop (helst neutrala eller solida) alla de olika elementen du har introducerat i ett utrymme ).

Och eftersom mattor ser mycket slitage varje dag och går ur stil snabbare än möbler, kom ihåg att du har friheten att byta ut dem då och då beroende på ditt humör och din budget.

Grafik för djup

Konst- och möbelplacering

Använd konst som dekorativa tillbehör som vaser och samlarföremål som pricken över i för att komplettera och lägga till personlighet till din övervägda möbelplacering, vilket ger ett spännande djup till alla rum i ditt hem.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *