Salvia gröna färger

Salvia gröna färger

Salvia gröna färger

Letar du efter en neutral färg som har mer djup och värme än svala och kliniska vita, men som inte är så visuellt tung som svart eller brun? Som ett slående alternativ, överväg salviagröna färger som en idealisk lösning. Enligt inredningsarkitekter på Décor Aid är salvia en härligt könsneutral nyans och ett lugnande alternativ till standardvitt, generiskt beige och mer lynnigt grått. Enligt Pinterest-användare har sökfrågor ökat med 170 % nyligen salvia Dekor – och vi kan se varför.

Det grågröna tilltalandet av salviagröna nyanser ger en lugnande mjukhet till ett rum utan att vara överväldigande, vilket gör att salviagrönt känns lätt att arbeta med. För att hjälpa dig komma på de bästa idéerna för salviagröna färger, strävar vi efter att använda inspirerande nyansfärger som kommer att väcka ett rum till liv samtidigt som du får ut det mesta av ett salviagrönt färgschema utan att vara överväldigande.

Lek med en rad olika färger

Sage grön färg fläckar idéer för hemmet

När det kommer till salviagröna färger finns det oändliga nyanser som nyansen erbjuder och nästan alla är utmärkta alternativ. Hur hittar du de rätta salviagröna färgerna för ditt hem? Som med vilken färg som helst, innan du applicerar ett nytt färgskikt, bör du undersöka dina alternativ och se hur du känner dig och hur de påverkar utrymmet du försöker förvandla med idéer om salviagröna färger.

Utforska de många nyanserna av salviagrönt som är lätta att hitta på marknaden och välj en unik men inte alltför experimentell färg så att du inte tröttnar lätt. Och när man överväger de bästa idéerna för salviagrön färg för ditt hem, är det alltid bra att välja en ljusare nyans än du gillade från början, eftersom denna färg kan förirra sig in i mörker och tunga.

Gör ett litet utrymme större

Sage grön färg fläckar idéer barnrum

Använd ett salviagrönt färgschema till din fördel eftersom det, som vitt eller beige, omedelbart får ett rum att kännas mycket större och mer dramatiskt. För detta hack, gå till ljusare och ljusare salviagröna färger för att få det att verkligen fungera, eftersom idéer för salviagröna färger har många alternativ när det kommer till exakta nyanser.

Detsamma gäller för ett salviagrönt sovrum eftersom sovrum ofta är korta och en mörkare nyans av salviagrönt kan få det att se mindre ut. Och till skillnad från djärvare färger som lägger till en känslomässig laddning till ett rum när du väljer en heltäckande färg, erbjuder salviagrönt en universell dragningskraft som är långt ifrån nyckfull och lätt nog att arbeta med.

Använd den för att lägga till djup

Kökssalvia grön färg färger idéer
Salviagröna färger är bra för att lägga till rymddefinierande djup till även de minsta utrymmena. Detta gör dem också perfekta för en slående accentvägg. Och för att få ett rum att se större ut och skapa en accentvägg kan du vara hur kreativ du vill.

Tänk på oväntade idéer om salviagrön färg, som en kontrasterande vägg som kombinerar ett vitt eller beige golv med en övre halva målad salviagrön som omedelbart förlänger höjden på ett tak. Eller prova att lägga till en touch av glamour till vardagen genom att måla dina dörrar och dekorera dem med glansig salviagrön färg för att verkligen skapa stämningen och skapa ett utrymme.

Para salviagrön färg med neutral

Sage grön färg fläckar idéer vardagsrum
Eftersom att arbeta med ett salviagrönt färgschema erbjuder samma mångsidighet som alla andra neutrala färger, passar färgen också bra med nästan vilken annan färg som helst och kompletterar alla designstilar, från modern till rustik. Så om du vill behålla utseendet tilltalande för ögat, kombinera salviagrön färg med neutrala basfärger som kommer att se tidlösa ut i många år framöver.

För en rik och överseende look, överväg att piffa upp ditt salviagröna färgschema med livfulla färger som en energigivande röd eller en jordnära terrakotta. På så sätt håller du ögat i rörelse och har mycket mer frihet när du inreder. Du kan också lugna ner ditt salviagröna färgschema genom att komplettera det med tonala färgspel samtidigt som du ser till att du lägger till tillräckligt med textur för det visuella spelet.

Och för något mer lockande kan du också para salviagrönt med en rik lila, en pikant orange eller en luftig blå, eftersom de alla är nästan motsatsen till salviagrönt och tillsammans fungerar som komplementfärger. Och för ett förhöjt utseende, väck ditt salviagröna färgschema till liv med högglänsande metaller och rika, glänsande finish.

Håll det dramatiskt

Sage grön färg fläckar idéer sovrum

När du inreder ett sömngrönt sovrum, kom ihåg att variationer i färg och finish kan göra en enorm skillnad i utseendet på rummet. Att använda en djup salviagrön färg kommer att lägga till en rymddefinierande styrka till utrymmet som är mörkt och lynnigt. Och när du blir ljusare eller ännu ljusare ger du ett rum möjlighet att kännas större och bättre upplyst.

Hur som helst, när det kommer till salviagröna sovrumsfärgsidéer, beror allt på vad du vill öka utrymmet med. Men eftersom de flesta sovrum är mindre, rekommenderar vi att du använder det salviagröna sovrummet senare för att enkelt förvandla utrymmet.

Intressanta sätt att använda salviagrön färg i små doser

Sage grön färg färg idéer

Bara för att du funderar på salviagröna idéer betyder det inte att du måste gå för all-over färger. Tänk istället på intressanta sätt att använda den neutrala färgen till din fördel för ett minnesvärt uttalande. Dessa salviagröna färgidéer är också användbara när du inte är helt säker på vilken färg ditt hem har.

För en accentvägg – Lägg till ett rumsdefinierande djup till ditt hem genom att välja en slående accentvägg som du enkelt kan ändra när säsonger och trender förändras utan att behöva måla om ett helt rum.

Hur man skapar kontrast – Skapa en visuellt intressant look med en sammanställning av partiella färger för ett dramatiskt färgblockerat uttalande. Måla den övre halvan en salvia grön och lämna den nedre halvan ljusare neutral för rätt utseende och är lätt för ögat samtidigt som dina tak ser högre ut.

Väck ditt tak till liv – Att tänka på ditt tak som en femte vägg, och ofta helt förbisedd, kommer att få ett rum att se mycket större ut än det är och det är ett unikt sätt att placera det.

För lister och dörrar – Istället för att måla alla väggar, lägg till en elegant uppgradering till ditt hem genom att måla lister, trim och dörrar i en lugnande salviagrön. Detta är en bra idé för områden med hög trafik eftersom grönt döljer slitage och fläckar varje dag.

Sage Green Köksskåp – Trots trenden kraftigt under det senaste decenniet, går det inte att förneka den oändliga charmen hos ett salviagrönt kök. Och när det kommer till köksskåp hjälper salviagrönt också till att dölja tecken på åldrande och stress. Detta är ett utmärkt sätt att göra om dina köksskåp utan att behöva byta ut dem helt.

Från de bästa salviagröna färgidéerna för sovrummet eller vilket annat utrymme som helst, att hitta rätt ton för ditt hem är allt som krävs för att få rätt utseende. Från iögonfallande inställningar för hur nyansen fungerar i ditt vardagsrum till salvia gröna nyanser att överväga, ta anteckningar om de många pekarna som markeras här för att hjälpa färg att fungera i alla utrymmen.

Bilder via Pinterest

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *