Små sovrumsidéer

Små sovrumsidéer

litet sovrum idéer inspiration

Står du inför ett litet sovrum men vet inte var du ska börja när du funderar på små sovrumsidéer för att få ut det mesta av ditt utrymme utan att ge avkall på stilen? Så ditt sovrum är litet – det finns inget du kan göra för att ändra på det, men du kan skapa en illusion av mer utrymme för att utnyttja ditt utrymme och lägga till extra lagringsutrymme med dessa geniala designidéer för små sovrum.

Flytande hyllor

små sovrum dekoration idéer

Flytande hyllor är ett utmärkt sätt att visa upp värdefulla personliga föremål så att du inte behöver hålla dem gömda så att du aldrig ser dem igen eller spenderar större delen av deras liv i en förvaringslåda med dig.

Grafiska hyllor som de som visas här ger en subtil men kraftfull effekt när de är inredda på lämpligt sätt. Ett annat knep för ögat är att hitta hyllor som har samma färg som dina väggar så att de smälter in sömlöst med dina sovrumsinredningsidéer.

Hyllor som konst

Sovrumshyllor dekorationsidéer

Ditt sovrum är litet, du har begränsat med förvaringsutrymme och du har inte plats att ställa undan saker. Låter bekant? En bra lösning är att förvandla hyllor och förvaring till konstverk för ditt sovrumsdesign. Välj intressanta och unika hylldesigner och visa dina föremål på ett kurerat, konstnärligt sätt.

Oavsett om det är böcker, toalettartiklar, växter, parfymer eller smink, med lite eftertanke och matchning av färg och skala, kan dina samlarföremål och vardagliga föremål visas noggrant för alla att se.

minska röran

snygga små sovrumsidéer

Var strikt och bli av med det du egentligen inte behöver. Om du inte har använt något på 6 månader eller ett år, behöver du det verkligen? En bra städning är ett bra sätt att minska mängden grejer i ditt sovrum och ge dig mer utrymme att utforska design av små sovrum.

Det är också helt gratis och du kanske till och med kan tjäna extra pengar genom att gå online och sälja oönskade fynd för att finansiera designidéer för små sovrum.

Använd ljusa färger

ljusa små sovrum dekoration idéer

Ett av de äldsta designknepen i boken om idéer för sovrumsinredning. Om du målar ditt sovrum i en ljus färg kommer det att kännas rymligare, ljusare och lugnare.

För små utrymmen kan mörka färger få dem att kännas ännu mindre. Men om du vill att ditt utrymme ska kännas mycket större än vad det är, satsa på ljusa och luftiga färger som vitt.

hängande skenor

smarta små sovrumsinredningsidéer

Hängskenor upphängda i tak är ett smart sätt att skapa förvaringsutrymme för dina kläder utan att ta upp värdefullt utrymme i designen av ditt lilla sovrum.

Du kan också lägga till en byrå under för extra förvaringsutrymme som du inte kan få med en traditionell garderob. Att arrangera dina kläder efter färg är ett bra sätt att lägga till visuellt intresse för dina kläder på en klädstång (en bra idé för att dekorera ett litet sovrum).

Inbyggd förvaring

förvaringsidéer för små sovrum

Slösa inte bort väggutrymme när du överväger en elegant design för små sovrum – välj inbyggd förvaring ovanför och runt din säng för att skapa gott om garderobsutrymme. Det här behöver inte se daterat ut; Det finns många moderna sovrumsidéer för inbyggda garderober som ser moderna, eleganta ut och ger dig det extra utrymmet du behöver för att förvara allt.

Bekanta dig med förvaring av dina sovrumsdesignidéer och använd varje tum tillgängligt utrymme. Ta ett blad ur den skandinaviska designboken och ta en titt på den tidlösa inbyggda förvaringen.

väggbelysning

små sovrumsbelysningsidéer

Bordslampor kan ta mycket onödig plats i ett litet sovrum, men en väggmonterad armatur på en svängarm som du enkelt kan flytta är en bra lösning för dekoratörer.

Detta möjliggör ett mindre sängbord samtidigt som du enkelt kan läsa i sängen. De ser också förföriskt snygga ut, speciellt om du föredrar en mer skandinavisk eller minimalistisk look för dina sovrumsinredningsidéer.

hängande belysning

litet sovrum utrymmesbesparande idéer

Att investera i några taklampor för ditt tak tar bort behovet av bords- och golvlampor (en annan perfekt idé för sovrumsinredning). Medan du fortfarande lyser upp hela ditt utrymme kan du placera dessa lampor så att du också kan läsa av ljuset i sängen.

Har du dessa på en dimmer kan du skruva upp ljuset hela vägen för att lysa upp hela rummet och sänka dig när du bara slappar.

Flytande skrivbord

små sovrum skrivbord idéer

En stor vägghylla kan enkelt användas som ett skrivbord i ett litet sovrumsdesign. Se bara till att den är ordentligt monterad på väggen så kan du arbeta utan distraktion.

Utan skrivbordsben på golvet känns ditt rum mindre rörigt och det finns inte en stor möbel som påverkar ditt sovrums design.

Smala ben

platsbesparande sovrumsmöbler

Om du väljer möbler med smala ben är golvytan mycket mer synlig, vilket gör att du känner att du har mycket mer utrymme än du egentligen har.

Golvyta är din vän i ett litet sovrum och ju mer du kan se av det desto bättre när det kommer till små rumsidéer.

häckningsbord

litet sovrum bord idéer

Häckbord med glastopp är ett smart sätt att skapa mer bordsskiva när du behöver det, samtidigt som du förvarar det när du inte är det. Detta fungerar särskilt bra för sängbord och sängbord i en mindre sovrumsdesign.

Dag till dag kan du lämna dem undangömt, men när det är dags kan du dra ut dem och ordna dem efter behov. Detta kan vara för att läsa material medan du arbetar, för att placera din bärbara dator eller bara för extra utrymme.

Frigör dig från din säng

modern hopfällbar säng litet sovrum idéer

Om du verkligen har ont om plats och är i stort behov av lite platsbesparande idéer för små utrymmen, kanske det är dags att ompröva din sovsituation? Att bli av med din säng (inte helt) sparar mycket utrymme i ditt rum.

En dagbädd i ditt sovrum är ett bra sätt att spara utrymme. Ramarna är mindre än din standardsäng och kommer ofta med förvaring under samt en dubbla för extra sittplatser.

Du kan till och med överväga en Murphy-säng (en som fälls ut från väggen) så att du kan använda det extra utrymmet under dagen. Du kan också köpa kit för att förvandla din nuvarande säng till en Murphy-säng – perfekt om du bor i en liten studio och kämpar med små sovrumsidéer.

Vertikal förvaring

Idéer för små sovrumshyllor

Får du slut på lagringsutrymme på låg nivå och i ögonhöjd och behöver du fler idéer om sovrumsdesign? Då måste du upp! Lägg till hyllor högre upp på dina väggar för att lagra mindre ofta använda föremål.

Eftersom det är så högt upp går det ofta obemärkt förbi, vilket gör att ditt rum känns mindre rörigt. Se bara till att du har en pall eller trappsteg till hands så att du kan ta tag i saker när det behövs.

Lutande stegar

inredningslösningar för små sovrum

Lutande stegar är bra idéer för att dekorera små sovrum för att lagra nyligen använda kläder, väskor och bälten, särskilt föremål som du inte nödvändigtvis vill ge lagringsutrymme till i ditt lilla sovrumsdesign.

De tar knappt upp någon plats och ser bra ut när de är konstfullt stiliserade.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *