Sommar krukväxter

Sommar krukväxter

Inomhusväxter Hörnväxter

Krukväxter livar upp våra hem, fräschar upp luften vi andas och ger oss stadsbor en nödvändig dos av naturen. Men att välja krukväxter är som att välja inredning för alla andra delar av ditt hem. Våra expertdesigners har dessa tips för att lägga till växter i ditt hem i sommar.

I köket

krukväxter kök

Vem säger att krukväxter är rent dekorativa? Om du letar efter ett incitament att stanna i köket och laga mat, överväg att lägga till några kryddväxter. Rosmarin, lavendel, basilika, persilja, citronmeliss, citrongräs, mynta, oregano och koriander är lättskötta och smakrika alternativ.

Bild via Notcot

I badrummet

Inomhusväxter eukalyptus

Om du vill fräscha upp ditt badrum, överväg att lägga till några eukalyptusväxter. När den utsätts för ånga släpper eukalyptus en mild doft som rengör bihålorna. De är bra för att bekämpa säsongsbetonade allergier och göra duschningen ännu roligare.

Bild om samtida

För sovrummet

Krukväxter ormväxt

Om du letar efter ett naturligt luftfilter, överväg att sätta inomhusväxter i sovrummet. Vi älskar ormväxten, även känd som svärmors tunga. Den är utmärkt för att ta bort gifter från luften och ser bra ut i eleganta, minimalistiska planteringskärl.

Bild via Pinterest

levande växtvägg

Krukväxter levande växtvägg

Som praktiskt taget alla typer av inredning tar krukväxter upp värdefull golv- eller bordsyta. Det är därför vi älskar den hängande väggväxten. Och köper du dessutom väggkonst kan du slå två flugor i en smäll. Kolla in hur vi uppnådde utseendet på levande växtväggar i denna takvåning med utsikt över Central Park West.

Nya planteringskärl

Krukväxter Eric Trine Planter

Varför krångla till krukväxter om du inte kan få snygga planteringskärl? Även om det finns en miljon snygga planteringskärl där ute, gillar vi särskilt dessa bitar designade av Eric Trine. Handgjorda i hans studio i Los Angeles, dessa geometriska bitar finns i en mängd olika färger och är bra för att skapa en sommarkänsla.

Bild via Eric Trine

Självbevattningskrukor

Inneväxter självvattnande planter

Om du märker att du glömmer att vattna dina växter då och då, överväg att skaffa en självvattnande planteringsmaskin. Fyll den då och då så sköter planteringsmaskinen resten. Vi är ett fan av detta tredelade set från ikea. Med en keramisk ram och upphöjd trådbas är den perfekt för en avslappnad, modern sommarlook.

Bild via Ikea

suckulenter

Krukväxter Suckulenter

Om du letar efter sätt att hålla dina krukväxter vid liv, överväg växter som är lättare att ta hand om än de vanliga fiolbladsfikonen. Och om du letar efter somriga alternativ att lägga till i ditt hem, överväg att lägga till några suckulenter. De är hållbara, motståndskraftiga och tillför en chic ökenvibe till ditt hem.

Bild via CB2

I hörnet

Inomhusväxter Hörnväxter

Hörn är ett av de svåraste rummen i huset att inreda. Även om det kanske inte finns tillräckligt med utrymme för en extra möbel, är det också oklokt att lämna rummet helt tomt. Om du vill lägga till en stor krukväxt till ditt hus, överväg att placera den i ett underutnyttjat hörn. I matsalen i familjehemmet Westchester placerade vi fikonplantor med fiolblad i motsatta hörn. De lägger till en skvätt grönska utan att störa flödet i detta eleganta familjehem.

Check Also

Moderna ljusmakare

Om det finns en enda inredning som omedelbart kan förändra utseendet på ett rum, är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *