sovrummets färger

sovrummets färger

bästa sovrumsfärgerna

Inte konstigt att avkoppling är nyckeln till den perfekta sovrumsdesignen. För att verkligen varva ner i ditt sovrum rekommenderar våra inredare att skapa en oas med de perfekta sovrumsfärgerna så att du kan varva ner i slutet av en lång dag. För inspiration har vi sammanställt en lista med smarta idéer för sovrumsfärger som hjälper dig att få ut det mesta av din personliga tillflyktsort.

Waldgrün

hunter green sovrum idéer

En skogsgrön färg ger komfort och kraft till alla sovrum eller utrymmen. Grönt är en avkopplande färg; Det är en naturlig färg som får dig att tänka på naturen samtidigt som du täcker in dig själv i en färg som är lika representativ för ekonomisk tillväxt. En djup skogsgrön är ungefär så lyxig som den blir när det kommer till färgspektra, och som en juvelton lyckas den fortfarande slappna av.

Du kommer att känna dig säker och välvårdad i ett rum i denna färg. Inredd med naturmaterial och massor av trämöbler för att ge en känsla av naturen.

Aqua

Aquablå sovrumsfärger

Blått är en traditionellt cool färg känd för att vara avkopplande. En dimmig nyans av aqua väcker tankar om havet och havet; Låt avkopplande vågor av tanke skölja över dig. För att hålla dina sovrumsfärger fräscha, släng lite vitt i blandningen genom persienner, sängkläder och möbler.

Du kan hålla den minimal, med rena linjer och inget krångel, eller så kan du lägga till några krusiduller, med några mer utsmyckade möbler och mer dekorativa sängar. De kan till och med bli mörka, med mörka trämöbler för att höja ett vattenbadrum.

mjuk gul

mjukgula sovrumsidéer

En mjuk nyans av gult värmer och är den perfekta sovrumsfärgen om du vill vakna optimistisk. Man vill inte ha något för ljust här, annars blir det alldeles för soligt; Gå för en mjuk, smörgul med massor av djupa toner. Hölj ditt rum i denna stilrena sovrumsfärg som är infunderad med naturliga och neutrala toner för att lugna scenen.

Tänk på mattor av naturmaterial, sängbord och ekskåp för att ge ditt rum en lätt, naturlig och robust känsla. Om du vill hålla ditt rum ljust, ta med vita möbler. Om du vill att dina sovrumsfärger ska kännas dekadenta, välj en mörkare och lyxigare gul.

persiko rosa

rosa sovrumsfärger

Rosa är känt för sina avslappnande egenskaper, men vi pratar inte babyrosa här. Vi pratar om en alternativ persika. En mjuk, lyxig färg, persika är perfekt för sovrumsfärger eftersom den inte är ansträngande eller överväldigande. Peach är lugnande men ger ändå en färgklick till ett rum.

En fantastisk och förvånansvärt flexibel färg, den kan kombineras med krämer och guld för att skapa en unik sovrumsdesign. Det fungerar också bra tillsammans med grönt och mörkare brunt, såväl som dina vanliga vita och ljusare träslag.

Rosa

rosa sovrumsfärger

Traditionellt vacker, rosa rosa definierar ”romantiskt” när det kommer till sovrumsfärger. Om du letar efter något riktigt romantiskt och lugnt, satsa på rosa-rosa nyanser med vit klädsel och utsmyckade möbler i fransk stil.

Om du vill ha lite mer moderna idéer för sovrumsfärger, ställ in ditt rum med några moderna sängbord med smala ben i kontrasterande trä eller till och med duggrå. Om allt det rosa inte är din grej, gå för ljusgrått och vitt för dina sovrumsfärger och tillbehör det med denna dammiga rosa färg.

bränd apelsin

orange sovrum färger

Denna färg är en sådan jordnära ton; det framkallar komfort och värme på ett sätt som ingen annan färg kan. Med djupa bruna nyanser och den där ljusa (men mjuka) apelsinen som säkerligen kommer att göra ett uttalande, är en bränd orange nyans samtidigt lugnande och inspirerande.

Eldig orange framkallar den romantiska värmen från en brasa, och den jordnära tonen är djupt avslappnande trots ljusstyrkan. Tillsammans med möbler i mörkt trä får du ett mysigt rum utan dess like.

Vacker lila

lila sovrumsfärger

En vackert romantisk färg, lila är perfekt för ett lugnt sovrum. Den mjuka glansen av lila är inte bara vacker, utan förvånansvärt flexibel också, eftersom den ser underbar ut med blekt gula, rosa, gröna och blåa färger i kombination med romantiska inslag (som vackra gräddfärgade lampskärmar och utsmyckade sängbord) där färgen verkligen kommer till liv.

Lila förkroppsligar ”snygg” och är en av de bästa sovrumsfärgerna för ett romantiskt och energigivande utrymme.

Grau Blau

gråblå sovrumsfärger

Kallare sovrumsfärger är i sig avkopplande – de kräver inte koncentration som dina djupare och ljusare färger gör. Du behöver inte uppmärksamma dem eller tänka på dem medan du kastar blicken över rummet. Du kan bara luta dig tillbaka och koppla av utan att oroa dig för världen med färger på sovrumsväggarna som denna.

Välj några minimalistiska toner för att komplettera stämningen i ditt gråa och blå färgschema.

jordnära solbränna

Solbrända sovrumsfärger

Det är något lugnande med det här färgschemat och ändå är det så fräscht. I kombination med ljusa naturliga träslag eller vita, jordbruna nyanser för ett sovrum, håll dig klar och alert.

Om du vill ha sovrumsfärger som inte är kalla, inte djärva, men ändå varma och inbjudande, är jordnära solbränna något för dig. Med denna färg får du det bästa av två världar, med varma och svala toner.

Gräsgrön

gräsgrön sovrum färg idéer

En gräsgrön är en ljusare och soligare färg än dina djupa skogsgrönt, men är ändå lika lugnande. Det påminner om naturen och tid utomhus i solen. En gräsgrön är en av de bästa sovrumsfärgerna när det kommer till meditation. En ljusare och ljusare färg som denna kommer också att hjälpa dig att känna dig mindre begränsad på ett sätt som mörkare sovrumsfärger inte gör.

Den här färgen ser också fantastisk ut tillsammans med vita eller benvita möbler, och lägger till den extra ljusstyrkan som en stark färg som denna behöver för att fungera i ett sovrum eftersom den skulle vara fantastisk utan den. Välj fräscha, enkla sängkläder och stoppade möbler för en okomplicerad finish.

djupblå

djupblå sovrumsfärger

En sådan här blå har ett sådant färgdjup att man bara måste tappa sig själv i den. Det är något med djupa och mörka färger som gör att du känner dig trygg och säker på ett sätt som ljusare sovrumsfärger inte gör (vi tycker att djupblått är en av de bästa sovrumsfärgerna för detta).

Var inte blyg med idéer om mörkblå sovrumsfärger – anta djupare nyanser för ditt sovrum och måla hela rummet i det.

Mauve

lila sovrumsfärger

Mauve – en färg som verkar förvirra massorna. vad är lila Det är i huvudsak en blek lila, men den innehåller mycket grått och det är en annan av de färgerna som är varm och sval på samma gång.

Den här färgen har mycket djup och du kan gå så mörk eller ljus som du vill för dina sovrumsväggar eftersom den kan fungera som en neutral bas.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *