Sovrumsinredningsmisstag

Sovrumsinredningsmisstag

Sovplats matta

Ditt hem ska vara en återspegling av vem du är – alla dina vanor, rutiner och egenheter. Så se till att ditt hem återspeglar vikten av en god natts sömn. Våra huvuddesigners har dessa sovrumsdesigntips för en bättre natts sömn.

belysning

sömn dimmer

Starka lampor är bra för att stimulera ditt fokus och hålla dig alert. När läggdags närmar sig bör din belysning gradvis dämpas tills lamporna slocknar. Installera dimmers så att du kan avsluta dagen med en mörkare, mer stämningsfull känsla, vilket ger dig flexibilitet i att belysa ditt hem.

Bild via CB2

Färg

sömnneutrala färger

Att försöka sova i ett rum med ljusa, grälla färger är som att försöka sova gott med starkt ljus. Om du funderar på hur du kan förbättra ditt sömnmönster, överväg att måla om ditt sovrum. Lugnande neutrala färger som grått, blått och vitt är den perfekta bakgrunden för en god natts sömn.

Bild via Pinterest

Elektronisk

Stäng av sömnelektroniken

Vi spenderar tillräckligt mycket av våra liv framför skärmar. När det gäller elektroniska enheter är det bäst att stänga av dem. En elektronisk enhet som vi ofta ser i sovrummen är tv:n. Även om det kan vara skönt att hoppa in under några repetitioner, kan det störa en god sömn att titta på TV precis innan du lägger dig. Förvara din TV i vardagsrummet eller bakom stängda dörrar i sovrummet. Du kanske inte kommer ikapp dina favoritprogram, men åtminstone några avkopplande Zs.

Bild via Home Oh My

symmetri

sömnsymmetri

Ett hektiskt och oorganiserat sovrum kan göra det svårt att somna. Försök att lägga till lite symmetri i rummet för att lägga till naturlig harmoni till dina sovplatser. Ordna din säng så att du kan komma ut på båda sidor och rama in den med matchande sängbord. Kolla in hur vi ser ut med en stolpsängsram i denna Central Park takvåning.

fönsterdekorationer

sömnfönsterbehandlingar

Om att gå upp med solen verkar löjligt för dig – och det borde – överväga några nya fönsterbehandlingar. Mörkläggningsgardiner är bra för att njuta av de extra minuterna av sömn och hjälper dig att få ett meningsfullt öga på ditt hem helger.

Bild via Ikea

Entstören

sömnundertryckning

Skräp är motsatsen till bra design. Och det finns också många distraktioner när du försöker vila. Överväg att lägga till extra lagringsutrymme: detta kommer att hålla röran ur vägen och borta från dina drömmar.

Bild via Pinterest

strö

sängkläder sömn

Återhållsamhet är en viktig princip när man skaffar möbler och designar utrymmen. Men när det kommer till sängkläder är himlen gränsen. Blir galen. Oavsett om det är ett extra halvdussin kuddar eller ett andra täcke, gör allt som krävs för att göra din säng mer bekväm.

Sovplats matta

Högljudda grannar? Högljudda barn? Om andra tenderar att väcka dig, överväg att lägga till mattor eller mattor i ditt rum. Lägg en stor matta runt din säng så att du lätt kan vila på natten och börja dagen på ett mjukt underlag. Kolla in hur vi såg ut i denna lyxiga lägenhet i Miami Beach.

Check Also

Moderna ljusmakare

Om det finns en enda inredning som omedelbart kan förändra utseendet på ett rum, är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *