Steven Alan

Steven Alan

Steven Alan är en av våra favoritplatser att leta efter nya, uppåtgående designers. Butiken med samma namn öppnade 1994 med fokus på eklektiskt mode. Sedan, för bara två år sedan, öppnade Steven Alan Home i New Yorks Tribeca, och precis i somras packade de ihop sina företag och flyttade till stadsdelen Boreum Hill i Brooklyn. Lamporna i Tribeca-butiken designades av New Yorks designstudio Fort Standard. Medan några av dessa föremål tog sig över East River, har den nya butiken föremål gjorda av en lokal snickare för platsen i Brooklyn.

Oavsett om det är på Manhattan eller Brooklyn är butiken fortfarande en av våra favoritställen att handla allt från kuddar till handgjord keramik. Inuti är det inte bara små prydnadsföremål. Steven Alan har samarbetat med designern Jason Pickens för att skapa möbler som skräddarsydda soffor och små bord. Butiken är full av fina fynd! Nedan är våra designers favoriter från Steven Alan.

Minimales Regal-Styling

minimala trähyllor butiksdesign

Bild ovan via @StevenAlan

granit bokstöd

Bokstöd i svart granit

Vi har redan konstaterat att vi väljer trianglar – både för att skapa triangulära designmönster och för att använda trianglar i design. Dessa robusta bokstöd i granit har maskinristats från ett enda stycke granit. De är designade av Field, ett amerikanskt varumärke som arbetar med ett nätverk av designers för att skapa Made in the USA-objekt.

kors filt

Svart och vit korsfilt

Det här stora korsetäcket är det perfekta sättet att lägga till en liten grafisk touch till ett rum och är en stylistfavorit. Denna ekologiska bomullsplagg designad av Pia Wallén finns ofta med i tidningar och designbloggar. Vi älskar det också! I den svenska folkkonsttraditionen har korset blivit en kraftfull symbol för hoppet och ett varumärke för Pia Wallén.

skärbräda

minimalistisk skärbräda i trä

Denna Rowan Wood skärbräda designades av Samuji, en kreativ studio och designhus baserad i Helsingfors, Finland som fokuserar på att producera funktionell men tidlös och hållbar design.

glas vatten glödlampa

glas vatten glödlampa

Detta är ett kreativt objekt som vi alltid tycks återupptäcka från Steven Alan, även tillverkat av det finska designföretaget Samuji. Det här är en vattenlök i glas – fyll den så vattnar den långsamt och elegant dina krukväxter!

keramisk skål

keramisk skål

Våra designers älskar den strukturella kvaliteten på dessa naturligt glaserade staplingsskålar. Handgjorda i New York City av Eric Bonnin Ceramics, varje skål är handgjuten och formas sedan till en oval form. Varje del är unik.

ljusstake

Kopparljusstake

Denna enkla, moderna ljusstake designades av Shane Schneck, en amerikanskfödd, Stockholmsbaserad designer vars arkitektoniska bakgrund är tydlig i de formbaserade verk han designar.

Kupferkessel

Kupfer Teekessel

Designad av Sohdo i Japan, den här kopparvattenkokaren inspirerar till en ritual för att dricka te. Den har en vaxfinish och kommer att utveckla en vacker bärnstensfärgad patina med åldern.

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *