Tips för sanering

Tips för sanering

Nu när ”gnistglädje” har blivit ett modeord i hemmet tack vare Mari Kondo, letar vi efter tips för ditt hem som det tar lite sunt förnuft och praktiskt att bemästra.

Från rum till rum, upptäck vilka Décor Aid-inredare som hittar de bästa sätten att få ut det mesta av utrymmet du har att arbeta med.

För ditt inträde

Tips för att rensa entrén

Upptäck vad som finns i området. Eftersom vardagen kan vara hektisk och människor tenderar att ramla in i deras dörröppningar och gå, så sålla igenom det som har suttit där, vem vet hur länge? Från slumpmässiga knappar till den där telefonladdaren du har letat efter, du vet aldrig vad du kommer att stöta på som inte borde finnas där i första hand.

Skapa en avsedd landningszon – Från ett praktiskt sidobord till en vacker byrå, håll området rent och placera allt som ska finnas där. Och hoppa över öppna hyllor eftersom det är här det är bäst att hålla sig gömd.

Ta med förvaring – Tänk täckta korgar, snygga krokar och droppbrickor för att hysa det nödvändigaste.

I ditt vardagsrum

Tips för sanering i vardagsrummet

TA SNYGGT FÖRVARING – Det bästa sättet att hålla ordning på saker regelbundet är att använda så många attraktiva förvaringslösningar som möjligt för att hålla allt utom synhåll.

Organisera varje aspekt – För en genomtänkt känsla, kamma igenom allt i ditt vardagsrum och utforska vad som kan gå och vad som bör stanna.

Redigera + Gör om – Uppdatera omedelbart utseendet på ditt vardagsrum med en djup redigering och flytta runt saker för att få utrymmet att kännas nytt.

I matsalen

Tips för att rensa i matsalen

Skapa mat- och serveringsstationer – Ta med en credenza eller buffé som låter dig förvara rätter samtidigt som den fungerar som en yta för att visa dekorativa föremål och mat.

Om din matsal är ett område för flera ändamål – Om du använder din matsal som en arbetsplats bör du överväga hur du effektivt kan ordna om utrymmet om det behövs, till exempel att lägga till ett vardagsrum. B. med nya förvaringsfunktioner och platser där du kan förvara ditt arbete.

Felsökningstips för ditt kök

Tips för att rensa i köket

Rensa disk och skafferi röran – igen; redigera, sortera och upprepa. Från att släppa matvaror som gått ut sedan länge till att skapa ett system som gör det enklare att hitta allt du behöver. Bra sortering i dina garderober och skafferi ger bra resultat. Och om den inte behöver stå på din disk, hitta en lämplig plats för den.

Arbeta med köksredskap och verktyg – Ditt kök har förmodligen en skräplåda full av konstiga prylar och verktyg som du kanske bara har använt en gång. Om ni inte ses igen, släpp henne.

Strömlinjeformad lagring av källor – Eftersom ingenting blir mer inspirerande än en resa till Container Store, var noga med att leta igenom varorna efter så många snygga förvaringsalternativ som möjligt som kommer väl till pass i ditt hem.

I ditt sovrum

Tips om hur du städar sovrummet

Uppdatera bordsskivor – Från din byrå till dina sängbord, gå igenom vad som finns på toppen och fundera på vad som är viktigt varje dag, vad som är rent dekorativt och vad som kan gå. Detta kan i sin tur göra förberedelser och städning mycket enklare.

Användningszon – Vid redigering och dekryptering grupperas liknande objekt för bättre spårning och enkel åtkomst när det behövs.

Redigera din garderob – För att få en bättre överblick över dina kläder, gå igenom din garderob varje säsong och ompröva vad som är värt att behålla och vad du kan släppa taget för att bättre utnyttja ditt garderobsutrymme samtidigt som du undviker vad du bör göra.

Inga fler trådgalgar – Välj trägalgar istället för en mer vuxen look som också hjälper dina kläder att åldras bättre. Och sortera efter färg och säsong så att du enkelt kan göra dig redo på morgonen.

Ta med betjänt – En trevlig betjänt eller ett särskilt område för att förvara dagens kläder hjälper till att hålla allt från marken.

Tips för att rensa i badrummet

Tips för att rensa badrummet

Tänk om toalettartiklar – Gör mer utrymme genom att kamma igenom toalettartiklar och kasta ut det du verkligen inte behöver eller använder. Och flytta de mer attraktivt förpackade produkterna till fronten.

Få tillbaka nya smarta förvaringslösningar – Från rum till rum, inget slår attraktiva förvaringslösningar för att på ett smart sätt dölja det som inte alltid behöver vara utomhus. Dessutom vet du alltid var allt är.

Rensa ut de där diskarna och skåpen. Efter att ha blivit av med det du inte behöver och införlivat nya förvaringsenheter, håll dessa diskar rena och rena för att skapa känslan av en lyxig tillflyktsort att koppla av i.

studie eller hemmakontor

Studera decluttering tips

Nya filsorterare – Ta reda på var allt är när du behöver det genom att organisera alla dina papper ordentligt i filbehållare som håller allt utom synhåll.

Catchall-brickor – Återigen, det finns inget som är som ett snyggt fack för nycklar, lösa småpengar och slumpmässiga föremål som gem och andra saker när det kommer till saker som du vanligtvis lägger i en skräplåda.

Arbetsmöbler – Eftersom de flesta skapar hemmakontor med hjälp av möbler från andra rum, samt hand-me-downs och begagnade fynd, bör du undersöka vad som fungerar och vad som finns tillgängligt utan någon speciell anledning. När allt kommer omkring hjälper en snyggare arbetsyta dig att hålla dig inspirerad och mer produktiv.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *