Trender inom köksinredning

Trender inom köksinredning

2019 års kökstrender

Förra året såg vi ett återupplivande av helvita kök, bänkskivor i rostfritt stål och bänkskivor i granit. 2018 ser dock redan ut att bli ett år med helt andra trender. Designers visar att de inte är rädda för att införliva färg i sitt kök, blandad metallhårdvara och nya innovativa bänkskivor. Våra designers har sammanställt en lista över kommande köksinredningstrender. Läs vidare och följ vår köksinredningsguide för ett trendigt kök för 2018.

Mer färg i köket

Köksinredningstrender färgglada kök

Även om helvita kök kan ge en känsla av klass och sofistikering till ditt hem, förutspår designers överallt att 2018 kommer att bli året då kök får mer färg. Trots sina charmiga egenskaper kan ett helvitt kök framstå som kallt, sterilt och utan personlighet. Om du provar något nytt eller vill hänga med i hemdesigntrender, överväg att använda varma, inbjudande nyanser som rött, rikt gult och jordnära grönt.

Bild via: House Beautiful

Tapetliknande kakel

2018 kökstapeter köksinredningstrender

Bågade kakel och tunnelbaneplattor har fångat designers och husägares uppmärksamhet de senaste åren, och i år dyker designen på tapeter fram som en trend för köksinredning i kakel. Tillgängliga i en mängd olika mönster och färger, dessa modeller är ett utmärkt sätt att lägga till lite välbehövlig färg och karaktär till ditt hem. Samtidigt är de mer hållbara än själva tapeten. De kan torka rent och erbjuda funktionalitet och stil, en kombination som är svår att hitta när du funderar på att få dina väggar att poppa. Dessa enkla köksdesignplattor ger extra stil till en backsplash eller statement-vägg. Kolla in magin i dessa tapetdesigner.

Bild via: Brewster

Definiera kök i öppna planlösningar

2018 köks planlösningar inredningstrender

Öppna planlösningar är fantastiska för att öppna upp små köksutrymmen. Trots detta plus har vi redan märkt en flytt från öppna planlösningar, och i rum med dem skapar designers ett definierat område som sticker ut från resten av vardagsrummet. I en öppen planlösning kan du definiera ditt köksutrymme genom att byta ut golvet, kakla om väggarna eller till och med lägga till en halv vägg av skåp. Hemdesigntrender 2018 Det handlar om att köket i ditt hem är mer än bara platsen där maten tillagas. Läs våra expertråd om att bygga om och definiera ditt kök.

Bild via: Houzz

Särskilda hackningsstationer

Kökshuggstation inredningstrender 2018

Det är inget fel på den genomsnittliga räknarens höjd. Detta är idealiskt för vardagsmatlagning. Men om du förbereder och lagar mat för speciella tillfällen och fler personer än vanligt kan bänkutrymmet vara begränsat. Så när det är dags att frigöra lite utrymme i ditt kök bör du följa den senaste trenden inom köksinredning och lägga till din egen hackstation i ditt kök. Att täcka hackstationen i marmor gör den lätt att integrera med befintliga ytor, antingen som komplement eller som kontrast. Dessa speciella platser tenderar att vara lägre än de andra ytorna, men våra designers säger att det inte är en annan regel än att se till att höjden är rätt och effektiv för dig.

Bild via: AKDO

Antibakteriell bänkskiva

2018 köks antibakteriell bänkskiva inredningstrender

2017 var ett år då många heminredningar inspirerades och införlivades av ny teknik. Även om 2018 års interiörer vänder tillbaka till naturen, driver tekniken framåt. En futuristisk designtrend som förväntas bli enorm i år är bänkskivor gjorda av antibakteriella material. Genom en process som kallas fotokatalys kunde Porcelanosa Grupo skapa en bänkskiva som inte bara eliminerar bakterier vid kontakt, utan också renar luften. Tänka! En disk som dödar bakterierna medan du förbereder din familjs kycklingmiddag. Var noga med att uppmärksamma tekniker som hjälper till att göra ditt kök renare och effektivare. Som med de flesta tekniker är vi säkra på att detta kommer att bli något stort.

Bild via: ArchiExpo

Matbord i köket

2018 matbord kök inredningstrender

Köksöar är en enkel köksdesignidé som låter dig lägga till mer bänkutrymme till hjärtat av ditt hem. Trots sin popularitet väljer många husägare och designers att placera matbord i ett kök, särskilt de med begränsade sittplatser. Jämfört med öar gör ett matbord middagen mer intim och ger alla en chans att koppla av från middagskonversationen. Hur spännande kan samtalet vara när ni alla tittar åt samma håll? Matbord kan fortfarande fungera som diskutrymme och är mer välkomnande för din gäst.

Bild via: Homedit

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *