Uppdatera din lägenhet med de möbler du äger

Uppdatera din lägenhet med de möbler du äger

San Francisco vardagsrum

Trender kommer och går inom inredningsvärlden, men det finns vissa regler som förblir konstanta. För klassiskt utbildade inredningsarkitekter är avstånd och arrangemang lika viktigt som att välja den perfekta konsten och möblerna. Om du letar efter sätt att fräscha upp ditt hem, överväg att arrangera om dina befintliga delar innan du köper nya möbler. Några avståndsjusteringar kan ibland göra större skillnad än en helt ny soffa eller ett konstverk. Genom att arrangera om kan du experimentera med olika layouter. Du bara flyttar runt saker, såvida du inte sticker hål i väggen är ingenting permanent.

mattor

mattans placering

Att hitta rätt matta är det första steget i att möblera ett rum. När du försöker fräscha upp ditt hem, lek med olika mattkombinationer. Byt ut mattan i ditt sovrum mot mattan i ditt vardagsrum och se vad som fastnar. Eller prova att flytta en matta 90 grader och ordna om möbellayouten. Centrera allt runt mattan så att möblerna sitter tätt runt omkretsen. Kolla in hur vi placerade denna sektionssoffa och soffbord i denna lyxiga lägenhet i Upper East Side.

Entstören

Städa din lägenhet

Om du letar efter att snabbt fräscha upp ditt hem vet du att mindre är mer. Om ett rum känns trångt, överväg att sanera. Välj först den möbel som kommer att användas minst och flytta den till ett annat rum i huset eller helt enkelt ta bort den. När du har avskalat ditt utrymme till det väsentliga, prova olika möbelarrangemang tills du hittar den som passar dig. Kolla in den drastiska skillnaden som görs i denna hemproduktion i New Jersey.

Häng om konst och spegel

hur man hänger konst

När du har städat upp ditt utrymme och flyttat dina möbler är det dags att hänga upp konst och speglar. Foajéer kan vara en av de knepigaste platserna att inreda i hemmet och är ett bra ställe att hänga en spegel. När du försöker placera konstverk, börja med de största sakerna och arbeta dig sedan ner. Centrera din största bit på väggen bakom din soffa, som vi gjorde i den här lyxiga lägenheten i San Francisco, och häng sedan mindre bitar därefter.

Flytta dina sidobord

Placering av sidobordet

Om ditt vardagsrum har ont om utrymme kanske det inte är nödvändigt att ha sidobord vid sidan av ett soffbord. Prova att använda dina bakbord som sängbord, eller överväg att bli av med dem. Vardagsrummet i detta familjehem i Scarsdale undviker bord och använder istället ett enda stort soffbord.

Tänd dina lampor

Placering av taklampan

Om du bor i New York har du förmodligen inte så mycket utrymme i din lägenhet. Även om korrekt belysning är en absolut nödvändighet i alla rum, betyder det inte att du måste offra värdefull golvyta. Sovrum behöver inte mycket ljus, så allt du egentligen behöver är lampor på ditt bakbord. Och om du för närvarande har en golvlampa, överväg att byta ut den mot en taklampa, som vi gjorde i denna SoHo-duplex.

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *