Uteplatsidéer

Uteplatsidéer

Uteplatsidéer på bakgården

En uteplats är den perfekta platsen för att underhålla gäster utomhus, speciellt om det är en varm och lugnande miljö. När det är varmt och soligt, vad passar då bättre för underhållning än en uteplats? Oavsett om du vill skapa ett avkopplande utrymme där du kan njuta av några drinkar med nära vänner eller ett kyligt utrymme där du kan varva ner efter ett dopp i poolen, finns det massor av briljanta uteplatsidéer att ta hänsyn till.

Kanske är du en ivrig grillmästare och vill ha ett ställe att utföra uppdrag i en elegant miljö, eller ett ställe att servera en festmåltid utomhus för dina nära och kära? Oavsett vilken riktning du vill ta för smarta trädgårdsidéer, kontaktade vi våra dekoratörer för att dela deras attityder som du måste ha så att du enkelt kan skapa en fridfull uteplats.

Omfattande matplats

bästa uteplatsidéerna på bakgården

Föreställ dig ett stort, långt bord omgivet av stolar och bänkar, redo att underhålla alla dina gäster när de kommer över på middag. Föreställ dig ett stort mörkt träbord på en vacker sten uteplats, redo för underhållning. Detta är en bra idé om du har en stor familj och behöver gott om utrymme för att ta emot dina barn och utökade familj. Detta behöver inte vara dyrt, och eftersom uteplatsidéer skjuter i höjden på en budget är det lätt att uppnå.

Matlagningsplats utomhus

Uteplatsidéer för kök bakgård

Om du gillar att laga mat, designa en uteplats med en integrerad matlagningsplats utomhus. Om du vill ha en matlagningsplats som låter dig använda regn eller sol, se till att ditt kök är täckt så att du kan arbeta oavsett väder. Om du gillar att trotsa elementen (eller bara är en kock i fint väder), lägg till en tegelstensgrillplats till dina uteplatsidéer så att du kan grilla till ditt hjärta i solen.

Lövrik, skuggig relaxavdelning

grön bakgård uteplats idéer

Perfekt uteplatsidéer? Bygg en pergola som omger din uteplats. Och lägg till dramatisk murgröna som växer över din pergola och skapar ett härligt skuggigt område där du kan koppla av utomhus. Ju mer din murgröna växer, desto bekvämare och mysigare kommer din skuggiga uteplats att kännas – förvandla den till en oas för avkoppling. Häng en hängmatta mellan stolparna på din pergola så att du kan sitta bekvämt utomhus och läsa en bok och titta på trädgården när solen går ner.

Traditionell uteplats i tegel

traditionella idéer för uteplats i tegel på bakgården

En traditionell tegel uteplats omgiven av övervuxna rabatter i en stuga trädgård är pittoresk och typiskt brittisk. Det är så traditionellt som möjligt när det kommer till uteplatsidéer. Om du vill ge din uteplats känslan av en engelsk lantgård, lägg ut rött tegel och välj en blandning av växter och blommor att växa runt dig.

Elegant sittgrupp

eleganta uteplatsidéer på bakgården

Lägg till en touch av elegans till dina uteplatsidéer med matchande vita säten och soffor. Vit är en klassisk, elegant färg och ser bra ut på en uteplats mot det bruna och gröna i din trädgård – det känns nästan som en strandtillflyktsort. Omge din sittgrupp med moderna glasbord för att ställa ner ditt kaffe (eller vin). Om du letar efter små uteplatsidéer, välj ett snyggt bord och stolar som inte är imponerande för att skapa känslan av rymd.

Mönstrad kakel uteplats

Kaklade uteplatsidéer på bakgården

Mönstrade kakelplattor på din uteplats kommer att ge en orientalisk stil till dina uteplatsidéer på bakgården. En rolig och avslappnad design gör detta till den perfekta platsen för underhållning i en informell miljö.

Informell sittgrupp

informella uteplatsidéer på bakgården

Om du gillar något lite mer informellt, överväg färre sittplatser för din uteplats runt ett lågt soffbord. Ju närmare marken du är när du sitter, desto mindre formell kommer sittområdet att kännas. Om du vill använda din uteplats för en kyld drink på kvällen med dina närmaste vänner är denna uteplatsidé perfekt. Strö sittdelen med massor av kuddar för att göra det till en bekväm och avslappnad sittgrupp.

Håll dig varm på kyliga kvällar

Idéer för en öppen spis på bakgården

Centrera din uteplats sittgrupp runt en skorsten, eldstad eller eld för att njuta av kyliga kvällar. Om du vill sitta ute på kvällen medan det svalnar, är det bäst att ordna din sittplats runt skorstenen eller eldstaden – så att alla kan hålla värmen för den perfekta intima uteplatsidén.

Jacuzzi relaxrum

Whirlpool Terrasse Ideen

Om du har turen att ha en badtunna i ditt utomhusutrymme, arrangera din uteplats runt din badtunna så att du kan luta dig tillbaka och koppla av efter ett dopp. Investera i vattentäta eller vattentäta stolsöverdrag till dina utemöbler. Det finns några underbara alternativ som stöter bort vattnet.

bänk

Bakgård uteplats idéer bänk

Bänksittplatser är perfekt när du har många människor att sitta på eller bara inte har så mycket plats på din uteplats. Det är också ett bra sätt att lägga till extra förvaring, oavsett om det är för filtar eller trädgårdsredskap. Bänksittplatser är också bra om du behöver trädgårdsidéer på en budget eftersom de är billiga att skapa.

Smidesjärn bord och stolar

Bakgård Hem uteplats bord Idéer

Utemöbler i smidesjärn ger en riktigt rustik och traditionell uteplatsdesignidé. De ser bra ut tillsammans med blomsterrabatter i stugträdgårdsstil med olika nyanser och skalor, vilket gör att din uteplats känns instängd och omgiven.

Utomhus barområde

Backyard Patio Bar Idéer

Om du är den ultimata kändisen och älskar att underhålla, är en utomhusbar för din uteplats den perfekta uteplatsidén. Se till att det är täckt så att du är skyddad från väder och vind och har gott om förvaringsutrymme för glas och drycker för att denna uteplatsidé ska fungera till din fördel.

Rustik veranda stil

rustika uteplatsidéer på bakgården

Tänk på träbord och korgstolar när du överväger rustika uteplatsidéer på bakgården. Klätterväxter på stolparna och färska blommor på bordet ger en intressant uteplatsdesignidé. Detta är också en praktisk, snygg idé för din uteplats som inte kostar för mycket – perfekt om du har en budget.

växter överallt

grön trädgård uteplats växt idéer

Hängväxter, klätterväxter, växter i planteringskärl. Skapa en veritabel djungel av en uteplats med grönska runt omkring dig för en frodig uteplatsidé. Om du har klimatet, investera i tropiska palmer och blommande växter för att liva upp området. Odla en klättrare på en pergola för en grön baldakin och lägg lite färg på krukor med blommande växter.

lounge område

vackra uteplatsidéer på bakgården

En plats där du kan vila och koppla av efter en lång dag är det perfekta sättet att utnyttja din uteplats. Unna dig bekväma sittplatser i loungen så att du kan vila ögonen i solen i slutet av dagen.

trä, trä, trä

Idéer för trädgårdsmöbler i trä

Tänk på träterrasser, en träpergola och trämöbler. Denna uteplatsidé kommer att lägga till en elegant och lyxig atmosfär till din uteplats. Matcha färgerna så mycket som möjligt och håll stilen överens med alla dina träelement. Använd naturliga färger för utomhusmattor och stoppade möbler för sittplatser.

Medelhavsterrass med terrakottaplattor

Terrakotta uteplatsidéer på bakgården

Denna stil är det ultimata inom traditionell uteplatsstil – terrakottaplattor. Du kommer att känna att du sitter på en veranda i Spanien med den här inställningen för din uteplatsidé. Kombinera den med traditionella utemöbler i trä eller något lite mer modernt för en uppdaterad, exklusiv känsla.

Bilder via Pinterest

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *