Utomhusduschidéer

Utomhusduschidéer

moderna Duschideen

Om du har turen att bo i ett fuktigt område som upplever långa, varma somrar, kan en utomhusdusch vara en livsförbättrande bonus för ditt hem som är värt investeringen. Oavsett om du har en badtunna eller pool, bor på stranden eller nära en sjö, eller bara vill svalka dig utomhus, kommer dessa utomhusduschdekorationsidéer att fånga ditt intresse.

För att inspirera dig och ta dig på vägen till din egen avundsvärda utomhusoas vände vi oss till byggspecialisterna på Décor Aid för tips på de bästa moderna utomhusduschidéerna för varje hem. Från rustika utomhusduschidéer till moderna utomhusduschidéer till billiga utomhusduschidéer som inte bryter banken, det finns något för nästan varje utrymme. Oavsett vad din stil kräver, överväg dessa 10 trendiga utomhusduschidéer för 2019 som en sofistikerad utgångspunkt innan du tar ditt första steg.

En privat oas av grönska

gröna utomhusduschidéer

När det kommer till prisvärda utomhusduschidéer som inte saknar seriös stil, är det en härligt privat oas att dölja din utomhusdusch med grönska från din bakgård. Skapa en solid grund för detta med stenig skiffer och omge området med naturliga naturliga galler – tänk höga bambu stjälkar och den sorten för en fantastisk effekt. Detta fungerar bäst i ett avskilt hörn av gården nära ditt hem. Odla mycket högt och tjockt löv för att använda som duschskärm, och se till att lägga till växter som klarar sig bra i en fuktig miljö.

Du har din egen avskilda utomhusdusch som får dig att känna att du tar en dusch efter en dag avkopplande vid poolen eller gå runt i ditt grannskap i regnskogen. Ju mer du använder din utomhusdusch, desto mindre behöver du vattna dessa växter.

Country Style skärmad dusch

snygga utomhusduschidéer

Bara för att du installerar en utomhusdusch betyder det inte att dina designidéer för utomhusdusch bör ses av hela grannskapet. Om du vill behålla din integritet när du använder din utomhusdusch, är en helt avskärmad dusch en viktig stil. En duschplats i lantlig stil, målad gräddfärgad, vit eller en djärv kontrastrand är en attraktiv lösning för att hålla allt stilrent och diskret. Välj en skärm som ger dig en bondgårdsdörrkänsla och välj ett trägolv så att vattnet lätt kan rinna av.

Detta ger en fin rustik idé för en utomhusdusch som ser tidlös ut samtidigt som den är lätt att hantera. Vi älskar hur husägaren ovan använde en porthole-inspirerad spegel för att verkligen betona ett nautiskt tema samtidigt som det tjänade ett praktiskt syfte.

Rustik stuga

rustika utomhusduschidéer

Tillverkad helt av trä och sten, en idyllisk version av rustika utomhusduschidéer kommer att kännas oändligt charmig och fridfull. Och när du använder naturliga element kommer du att upptäcka att det är ett ganska billigt sätt att få en utomhusdusch att se lyxig ut. Så om du letar efter billiga utomhusduschidéer är det här en bra väg. Om du har en stuga vid en sjö eller en pittoresk stuga i skogen, passar den in i designen och kommer bara att tillföra en fantastisk rustik stil till dina vår- och sommarhelger.

Om du har mycket utrymme kan du även sätta upp en torkplats. Om inte, lägg bara till en dörr så att du enkelt kan smyga iväg för en svalkande dusch. Tricket är att se till att golvet är slätt, eftersom opolerade stenar kan göra dina fötter ruggiga.

spa dusch

Spa-liknande utomhusduschidéer

Om rustika inslag inte passar dig och din häl och du vill ha något lite mer glamoröst, då är en spa utomhusdusch en av de modernaste utomhusduschidéerna för dig. Stenlägg utomhusområdet med lyxigt strålande kakel och se till att de är lätta att ta tag i för att undvika eventuella halkar. Välj ett stort, dramatiskt duschhuvud i mässing för att fullborda utseendet, komplett med matchande temperaturkontroller och hårdvara i mässing.

Välj en helvit look för att fullborda spakänslan, eller ett kontrasterande grått golv om du inte vill ta risken med ett helvitt golv.

träbytesområde

Idéer för utomhusdusch i trä

Om du har turen att bo precis vid stranden, överväg att investera i ett omklädningsrum och en utomhusdusch. Detta gör det så mycket enklare att ta sig i och ur baddräkter för en dag på stranden – dina dagar att gå i och ur en bikini insvept i en handduk på stranden är för länge sedan förbi. Använd ett varmt trä som klarar sig bra med åren.

Se till att dina utomhusduschidéer inkluderar gott om omklädningsrum – och ett särskilt område för att förvara rena handdukar, begagnade och en bänk eller pall att sitta på.

Miljövänlig dusch

miljövänliga utomhusduschidéer

Om du är en eko-krigare eller bara medveten om mängden vatten du använder, så garanterar vi att detta kommer att vara en av dina favoritdesignidéer för utomhusdusch. Att använda vattnet från din utomhusdusch för att vattna din trädgård är ett smart sätt. Detta kallas ”grått vatten” vilket i princip bara betyder att du återanvänder lätt använt vatten.

Genom att installera ett gråvattensystem kan du vattna din trädgård med vattnet från din utomhusdusch, vilket minskar kostnaderna och sparar tid som du normalt skulle spendera utomhus. Fantastiska duschidéer blir inte mer hållbara.

Dusch med utsikt

vackra utomhusduschidéer

Om du har ett vackert landskap att se ut över bör du överväga att göra det bästa av dina utomhusduschdekorationer för att njuta av utsikten ännu mer. Det finns flera sätt att göra detta: du kan bygga din duschskärm så att den är ganska öppen upptill och du kan se över sidoväggarna så att du kan njuta av utsikten medan du badar.

Om du vill ha något mer inneslutet för att hålla den svala luften ute, krävs glaspaneler för dina utomhusduschidéer. När din duschskärm är över brösthöjd, byt material från trä till glas för en tydligare bild av landskapet framför dig. En sådan riktning kommer bara att hjälpa ditt hem att kännas desto mer unikt samtidigt som det tillför omedelbart fastighetsvärde.

En kombination av dusch och badkar

Dusch och badkar utomhusduschidéer

Om du inte vill ta en dusch är ett överdimensionerat badkar ett bra alternativ. När du överväger designidéer för utomhusdusch med badkar, var noga med att överväga skalan. Välj ett snyggt fristående badkar med roll-top och installera en dusch över när du vill ha en snabb sköljning. Med dessa lysande utomhusduschar kan du koppla av i ett lyxigt, varmt bad under natthimlen.

Detta är också en bra idé om du inte har utrymme eller budget för en badtunna. Nyckeln här är dock att skalan måste vara perfekt för att utseendet ska bedömas så bra som möjligt.

Medelhavsstil

eleganta utomhusduschidéer

Vad kan vara mer medelhavsinspirerat än en utomhusdusch? Och om du vill skapa en medelhavseffekt kan du njuta av det med utomhusduschidéer med fantastiska medelhavsmönster. Vi älskar blått och vitt för det, men du kan mixa och matcha och välja vilken färg eller mönster som känns rätt för dig. Kakla sidan av ditt hem och gör plats för duschen som kan väggmonteras.

Detta är ett bra alternativ om du letar efter idéer för små utomhusdusch, eftersom det tar väldigt lite utrymme – inte mer utrymme än en vanlig inomhusdusch.

djungelpalmer

tropiska utomhusduschidéer

Ta det tillbaka till naturen med en utomhusdusch omgiven av palmer. Du kommer att känna att du duschar mitt i djungeln. Gör din duschbricka och skärm av natursten och plantera höga palmer runt om så att du kan bli kokongerad av naturen när du tvättar. Glöm inte att använda en krok för att hänga dina vackra vita handdukar på en robust krok – inga coola designidéer för utomhusdusch är kompletta utan en praktisk krok.

Detta ger en cool utomhusduschidé som kommer att se fantastisk ut från dag ett och fortsätta att ge dig ultimat komfort.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *