Vad gör en inredningsarkitekt?

Vad gör en inredningsarkitekt?

Grå trästruktur

Är konstnärer inspirerade av livets alla aspekter? och inredningsarkitekter är inte annorlunda. Oavsett om det är från en konversation, en film, en promenad på en stadsgata eller en enkel solnedgång, kan inspiration komma var som helst? och för inredningsarkitekten kommer det ofta från överallt. Mode och inredning har mycket gemensamt och ofta en symbiotisk relation. Många av samma designelement appliceras på både mode och interiörer: proportion, balans, textur, mönster och placering. En inredningsarkitekt kan hämta inspiration från modevisningar och modedesigners från hela världen – från den senaste trenden i heta färger till de mest berörbara tygerna och texturerna.

Naturen erbjuder ständiga möjligheter till konstnärlig inspiration. Ett träd, en flod, ett fallande löv, en regnstorm? Alla dessa färger, ljus och texturer väntar på att ses av designerns öga. Faktum är att naturen är den perfekta platsen att hitta inspiration för en inredningsarkitekt, eftersom de ljusaste och mest intressanta färgerna och materialen som används i inredningsdesign naturligt förekommer utomhus. Saker som vilda blommor och trädlöv är designelement inspirerade av naturen. Även till synes vardagliga och allestädes närvarande saker som det här stormavloppet kan inspirera designers kreativitet. De geometriska linjerna i kombination med de mjuka organiska resterna och färgklicken skapar en levande bild. Människor är också inspiration för designen – ögon, hår och hud finns i en mängd olika färger och nyanser. Även djur – som en zebra- eller tigerrand eller leopardfläckar – har använts som mönster för design.

Inredningsarkitekter letar alltid efter nya idéer och inspiration. Det finns många designbloggar där ute som erbjuder insikter och exempel, och många av dessa bloggar är skrivna av designers själva och delar förstahandskunskap med alla som är intresserade av inredning. Decor Aids designers är inget undantag. De är ett talangfullt team av artister som ständigt inspireras av saker runt omkring dem. Om du skulle vilja ta hjälp av en professionell inredningsarkitekt för att hjälpa dig på din designresa, kontakta Decor Aid för att ordna en konsultation.

Om Decor Aid Décor Aid använder en egenutvecklad teknologiplattform och inredningsarkitekter i världsklass för att erbjuda en lösning på det moderna designdilemmat genom att göra det enkelt och prisvärt för alla att bo i ett väldesignat hem. Décor Aid erbjuder sofistikerade, högkvalitativa och prisvärda inredningstjänster med fullständig transparens och garanterad kundnöjdhet. Medgrundarna Sean och Markus har mer än 20 års erfarenhet av finansiella tjänster och teknologi. Décor Aid-teamet består av seniora designers från toppdesign- och arkitektbyråer världen över, samt specialister inom konst, arkitektur, konstruktion och landskap. Besök Decoraid.com för mer information.

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *