Väggtexturidéer

Väggtexturidéer

väggtexturidéer

Det finns mer på väggar än du tror, ​​och det finns mer än en typ av väggbehandling att tänka på när du skapar eller uppdaterar ett utrymme. Men hur går du tillväga för att överväga de bästa väggtexturidéerna för ditt utrymme? För att inspirera dig att välja de bästa väggtexturidéerna för ditt projekt, tog vi kontakt med renoverings- och byggexperterna på Décor Aid för att dela allt de vet om väggtexturidéer.

Din väggstruktur handlar inte bara om ett snabbt lager färg som täcker en vägg för att skapa en vacker, välbedömd design. Även om färgen på väggfärgen är viktig när du väljer design för rum, kan strukturen på dina väggar också definiera ett rum. Möjligheten att skapa en strukturerad vägg säger mycket om din inredningsstil och smak för det unika.

Oavsett om det är badrummet, vardagsrummet eller köket, lägger textur till väggarna i ditt hem till mycket mer djup till alla rum. Detta kan enkelt uppnås med naturligt rika element som marmor och lövträ. Kanske håller du på att bygga om ditt hem och behöver något unikt väggtexturidéer Kan du bidra enkelt? Lyckligtvis finns det många livskraftiga stilar och alternativ att överväga. Medan vissa kräver stora budgetar, kan andra genomföras med få resurser och med lätthet. Det betyder att de är här Texturidéer på översta väggen Du bör överväga att skapa en transformeringsuppdatering.

Splatter Knockdown

Splatter vägg textur idéer

Denna väggtexturidé kräver mer ansträngning och resurser än någon annan väggtexturidé. Detta beror på att det krävs flera steg under installationsprocessen för att få rätt utseende. Belägg först väggen med två lager primer innan du spraya texturmaterialet över den. När texturmaterialet har stelnat och ytan slätats kan du använda en kniv för att finforma de grova kanterna.

Denna process kan vara mycket rörig och utmanande. Som sådan är den inte idealisk för både gör-det-själv-renoveringar och projekt. Den är dock perfekt för nya byggprojekt.

kam konsistens

Kamväggtexturidéer

Denna väggtexturidé är ett populärt val bland inredningsarkitekter och husägare som värdesätter högdesignade väggytor. Den kammade texturlooken skapas med ett enkelt verktyg för att rita fina linjer av varierande längd längs en vägg. Därför finns det en stor möjlighet att det kommer att skapa regnbågsliknande linjer som kommer att upprepas på olika väggar och vinklar för att referera till art deco-designens värld.

Popcorn textur

Popcorn vägg textur idéer

Denna väggstruktur är speciellt designad för tak. Och den används främst för att täcka ojämna vinklar på takpaneler, vilket inte är lätt att arbeta med. Denna väggtexturstil kan också hjälpa till att minska buller på grund av hela appliceringsprocessen och dess tjocklek. Det erbjuder också ett bra sätt att få tillbaka tidlös retro Väggtexturidéer för vardagsrum.

Du kan bara applicera den med en texturspruta med en kompressor bredvid en texturblandning av popcorntak. Den enda nackdelen med denna väggtexturidé är att den är svår att ta bort när den väl applicerats och kan fånga damm och spindelväv.

blåsa borste textur

Smäll borste vägg textur idéer

Slappborstens struktur för väggar skapas med hjälp av en stampborste eller pandatass för att markera en vägg. Denna typ av väggstruktur fungerar bäst när du försöker dölja några brister eller brister på en vägg. Det är en av de mest populära Väggtillgänglighet Badrumsidéer Detta gör att du kan dölja olika typer av väggdefekter samtidigt som du försöker få fram en väggs särdrag.

Den bästa tekniken för att åstadkomma detta är att lägga ett lager av gipskomposit slätt över väggytan. Använd sedan en borste för att stämpla eller justera den flera gånger tills önskat resultat uppnås. Resultatet beror dock på vilken typ av borste som används och hur du hanterar den.

Santa Fe textur

Santa Fe väggtexturidéer

Denna väggstruktur är värd att nämna eftersom den var en av de mest använda Väggtexturidéer 2019. Du kan enkelt skapa utseendet med en bred gipsskiva. Santa Fe-struktur kännetecknas vanligtvis av två lager gipsskivor, där ett lager har en något slätare struktur än det andra.

Denna väggtexturidé är perfekt för stänkskärmar, balkonger och små ytor, men är inte idealisk för ett vardagsrum eftersom det kan vara tonalt distraherande även om det är tonalt.

Apelsinskal vägg textur

Apelsin och skal vägg textur idéer

Som namnet antyder påminner denna väggstruktur om ett riktigt apelsinskal, men med en stötigare yta. Även om den liknar känslan av en splatter knockdown-väggstruktur, kräver den mer konsekvent applicering än den förra. För att göra detta, undvik att öka väggens texturfärg omedelbart efter sprutning.

Låt det istället torka och applicera ett eller två lager primer och färg för att få den look du vill ha.

Falk och murslev

Hök och murslev väggtexturidéer

Hawk and Trowel Wall Texture Idéer är perfekta för om du letar Väggtexturidéer för sovrummet. Namnet på denna väggstruktur härrörde från verktygen som användes för att skapa den. Den består av flera lager av textur rullade mot varandra.

Applicera Hawk and Trowel-texturer på din gipsvägg i sovrummet och se den dramatiska förvandlingen för att omdefiniera utrymmet.

Handapplicerad gipsstruktur

Handapplicerade väggtexturidéer

Även om appliceringsprocessen är liknande, erbjuder gipsskivornas texturer en mängd olika utseenden. Denna typ av väggstruktur appliceras mestadels för hand. Men för detta ändamål behöver du en specialdesignad borste och kniv.

Annonsen förväntar sig ett ojämnt utseende med massor av tonal textur och utformade brister som bör uppskattas snarare än döljas.

virvlande sand

Sand Swirl Wall Texture Idéer

Detta är en annan populär väggtexturidé som tar tid att perfekta men som kan förändra utseendet på ditt hem på de mest dramatiska sätten. Det är därför idealiskt att anses vara en av de bästa Väggtexturidéer för köket. Denna typ av väggstruktur kan dock inte skapas ensam.

Du behöver en partner för att rulla en perlitprimer som redan är blandad med sand medan du använder den för att skapa ett bågmönster. Detta görs genom en serie av rundade handrörelser för att uppnå önskad effekt. Med borsten kan du enkelt skapa fria mönster eller geometriska linjer längs en vägg.

Rosenknoppar

Rosebud vägg textur idéer

Denna väggstruktur liknar idén med slap borste textur. För denna väggtexturidé skapas texturen genom att cirkla i den våta leran med en borste. Detta skapar ett mönster av rosenknoppar. Denna process upprepas tills du får önskad konsistens. Det bästa stället att öva på är med en äldre gipsskiva som behöver uppdateras.

Denna väggtexturidé är utmärkt för att dölja allvarliga väggdefekter och är mycket lätt att applicera som ett gör-det-själv-projekt. Mer så, det lägger till ett iögonfallande utseende till ditt vardagsrum och drar uppmärksamheten till dina väggar.

kråkfötter

Kråkfötter väggtexturidéer

Kråkfötter är en av de mest populära Väggtexturidéer för badrum Detta skapas enkelt med en ren, styv borste – använd sedan borsten för att applicera våt lera på gipsskivan. När leran trycks upp bildar den en textur som ser ut som kråksparkar, därav väggtexturens namn.

Till skillnad från andra väggtexturer är den största nackdelen med en kråkfotsväggstruktur att damm lätt kan lägga sig i väggens djupa spår. Annat än det är det en vacker väggstruktur som kan förvandla utseendet på ditt vardagsrum när det appliceras på din gips.

Stämpelborste

Stämpelväggtexturidéer

Detta uppnås genom att applicera våt lera på gipsväggen. Du behöver en borste med långa borst för att uppnå denna texturerade look. Genom att trycka upp med den rundade borsten skapas stampborstens strukturmönster. Använd den rundade borsten för att upprepa mönstret tills önskad struktur uppnås. Denna väggstruktur kanske inte är lätt att bemästra på en gång. Men efter en tid kommer du att förstå grunderna och behärska tekniken.

Texturerade väggar är inte detsamma som vanlig färg när det gäller färger och konsistens. Texturfärger är tätare vid beröring och mer pigmenterade så att de kan förändra utseendet på ditt hem och skapa en fantastisk effekt.

Detta väggtexturidéer för gipsskivor är perfekta för både husrenoveringar och nybyggnationsprojekt. Experimentera gärna med dem så mycket du vill.

Bilder via Pinterest

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *