Vanliga designfel

Vanliga designfel

inredningshjälp har förvandlat tusentals hem till lyxiga bostadsytor. Oavsett stil, budget, storlek eller plats har våra seniora inredningsarkitekter upptäckt att det finns vanliga misstag alla gör när de designar sina hem (innan de söker professionell hjälp). Oavsett om ditt nästa projekt är en takvåning på Manhattan eller en studio, låt vår designer hjälpa dig att undvika 13 vanliga inredningsmisstag.

budgetering

Budgetering som ett vanligt designmisstag

Att starta ett nytt hemdesignprojekt kan vara en spännande tid för alla som är redo att göra en förändring i inredningen. Men våra inredningsarkitekter har upptäckt att kunder ibland går vilse i sin iver och helt enkelt glömmer att ens budgetera för projektet. Innan ditt projekt sätts igång bör du ha en ganska klar uppfattning om hur mycket allt kommer att kosta. Dessutom finns det ingen anledning att rusa och köpa mer än du har råd med just nu. Stora dekorationsutrymmen kommer att skapas med tiden.

mätningar

Mätning som ett vanligt konstruktionsfel

Även om det är mycket vanligt att se en verk i ett utställningsrum och bli kär i den, leder det ofta till ett stort och kostsamt heminredningsmisstag. Inredningsarkitekter betonar vikten av att mäta allt, speciellt när man köper möbler online. Många inser för sent att deras favoritfåtölj är alldeles för liten eller för låg jämfört med deras soffa. Se till att du mäter alla delar innan du gör detta kostsamma misstag.

Måla innan möbelköp

Att måla innan du köper dina möbler är ett vanligt designmisstag

Att välja färger och måla dina väggar innan du köper är ett vanligt designmisstag som kan undvikas. Våra inredare vill att alla som har ett heminredningsprojekt ska veta att det är mycket lättare att välja en väggfärg som kompletterar inredningen än tvärtom. Om du verkligen vill använda en specifik färg, försök hitta större möbler i den nyansen.

För samman olika stilar

En inneboende brist att undvika är övermontering

När du ska renovera ditt hem eller bara fräscha upp det är det lätt att känna sig investerad i bara ett ämne. Medan koordinering av bitar ger sammanhållning till alla bostadsutrymmen, är ett inre misstag att undvika för stort. Rum utan kontrast framstår som tråkiga och utan personlighet. Dekoratörer säger att man undviker one-stop shopping för att undvika överanpassning.

Kontrasterande element

Övermatchning är ett vanligt designmisstag som du bör undvika

Precis som extrema matchningar är ett stort misstag i inredningen, ett rum där alla föremåls kontraster är ett misstag du bör undvika i vilket rum som helst. Rum med icke-koordinerande pjäser fungerar som ett ögonsår och verkar sakna sammanhållning. Ett bra designtips är en balans mellan delar och kontraster.

möbelhöjd

Höj fönster och möbler för att undvika inredningsmisstag

Liksom många aspekter av ett vackert designat utrymme bör möblerna i ett rum vara av olika höjd och storlek och höjas på olika sätt i hela utrymmet. Tänk på din favoritstadsbild och föreställ dig hur oattraktivt det skulle vara om varje byggnad stod på samma höjd. Konst, fönsterbehandlingar och möbler bör ökas, om än bara något.

Inklusive endast manliga eller kvinnliga pjäser

för att undvika feministiska och manliga designmisstag

Decor Aid-designers har upptäckt att kunder undviker vissa stilar eller färger om de tycker att det kommer att göra ett utrymme för maskulint eller för feminint, särskilt i personliga utrymmen som badrum eller sovrum. Om du vill göra ett rum mer maskulint betyder det inte bara att använda mörkare nyanser och vice versa för mer feminina rum. Återigen är detta ett vanligt misstag som lätt kan undvikas om en balans mellan ljus och mörker införs i rummet.

Placera ditt konstverk högt

Att placera konst som ett vanligt designmisstag

Att införliva konst i ditt hem är ett bra sätt att visa upp personlighet och stil. Men när det kommer till konstplacering gör husägare ett stort designmisstag. Att placera konsten för högt eller för lågt kommer att störa flödet av rymden. Varje bit du hänger ska sitta ihop med möbeln. En enkel regel för att undvika detta dekorationsmisstag är att hålla konsten bara åtta till tio tum högre än möbler.

Tryck möbler mot en vägg

Att trycka möbler mot en vägg är ett misstag

Att trycka möbler mot en vägg är ett naturligt inredningsmisstag. Beroende på rummets layout kanske det inte finns en väg runt det, men undvik det om du kan. I verkligheten hjälper möbler placerade längs väggarna i ett rum inte till att spara utrymme eller skapa illusionen av ett större rum. Designers föreslår att du centrerar dina bitar och drar dem närmare varandra för att skapa ett flöde som inte fångar någon.

Bli ett offer för nya trender

Välj tidlösa dekorativa föremål för att undvika vanliga designmisstag

Designtrender är användbara när du ser hur andra designar sina hem och kan ge stor inspiration. Eftersom trender alltid förändras är det ett stort misstag att dekorera ditt hus med de senaste trenderna. Du kommer att spendera mycket pengar bara på ett helt rum med bitar som kommer att vara föråldrade om några månader. Inredningsarkitekter säger istället att du ska välja tidlösa prydnadsföremål och, viktigast av allt, välja möbler som passar din personliga stil.

Ditt vardagsrum som utställningslokal

    Att förvandla dina vardagsrum till utställningslokaler är ett vanligt designmisstag

Precis som de nuvarande designtrenderna är inredningsutställningslokaler ett bra ställe att börja få inspiration och brainstorma idéer. Däremot ser inredningsarkitekter kunder som förvandlar sina livsrum till utställningslokaler. Du kan undvika detta misstag genom att välja snygga plagg som har vardagliga funktioner. En annan stor fördel för heminredningsprojekt är att fokusera på delar som du kan leva med ett tag.

För många föremål

Balanserande tillbehör för att undvika vanliga designmisstag

Som med andra aspekter av ett välinrett utrymme, bör dina tillbehör vara balanserade, inte för få eller för många. Det är lätt att överutrusta ett utrymme som du tror behöver mer. Hennes accessoarer tillför personlighet, men för många kommer i vägen och verkar kaotiska. Håll ordning på tillbehören och bestäm vilka du ska spara till nästa säsong.

Frilagda kablar

Använd kabelskydd eller -organisatorer för att undvika vanliga designmisstag

TV, mediaspelare och olika andra elektroniska enheter underhåller gästerna. Men hängande kablar och ledningar är inte bara en brandrisk, de är också extremt oattraktiva. Även om många gör detta inredningsmisstag är det lätt att fixa. Att borra ett hål i mediakonsoler kommer att dölja exponerade kablar, men det är inte alltid nödvändigt. En prisvärd designtrend är användningen av kabelskydd eller arrangörer. Dessa döljer enkelt alla sladdar och kablar för en sömlös titt på dina underhållningsområden.

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *